Šiptari napravili dil o novoj vladi u Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

07.11.2019

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski savez Kosova (DSK) i pokret Samoopredeljenje postigli su danas programski dogovor o novoj kosovskoj vladi, ali ostaje da taj sporazum potvrde lideri stranaka, Isa Mustafa i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kako je novinarima, posle šestog sastanka predstavnika te dve stranke, rekao zvaničnik DSK-a Avdulah Hoti, dve strane su završile razgovore o programskom dokumentu nove vlade.

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo postigli dogovor o svim programskim pitanjima - rekao je Hoti, navodeći da će lideri stranaka uskoro konkretizovati ovaj dogovor.

- Dogovorili smo se o strukturi vlade i institucija - rekao je Hoti, navodeći da još nije bilo razgovora o personalnim pitanjima, prenosi RTS.

Prema konačnim rezultatima prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, Samoopredeljenje je osvojilo 26 odsto glasova (32 mandata).


Na drugom mestu je DSK sa 24,48 odsto (29 poslanika), a sledi DPK sa 21 odsto (25 poslanika). ABK je osvojila 11,4 odsto glasova (14 mandata), a Srpska lista ima 6,7 odsto glasova (10 poslanika).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading