Dačić primio ključnog čoveka: Amerikanac došao u Srbiju da nas upozna sa SANKCIJAMA?

Autor:

Vesti

08.11.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas Tomasa Zarzeckog, direktora Posebnog odeljenja za sprovođenje člana 231 "Zakona o suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija" u Stejt departmentu, u okviru njegove radne posete Republici Srbiji, tokom koje je imao razgovore i u drugim nadležnim ministarstvima.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić sa američkom delegacijom

Cilj posete Tomasa Zarzeckog je upoznavanje nadležnih resora Vlade Republike Srbije sa najvažnijim  elementima pomenutog Zakona, a posebno sa sprovođenjem člana 231, koji se odnosi na mogućnost uvođenja sankcija SAD-a prema fizičkim i pravnim licima koja imaju poslovnu saradnju sa bezbednosnim i obaveštajnim sektorom Ruske Federacije.

Pre Republike Srbije, Tomas Zarzecki je istim povodom posetio više od 60 zemalja u svetu.

Tokom prijema kod ministra Dačića, a nakon toga i u razgovoru sa nadležnim ekspertima iz Ministarstva spoljnih poslova, istaknut je značaj veoma dobre bilateralne saradnje Republike Srbije i SAD-a, posebno u oblastima gde postoji izraženi međusobni interes. Razmotrena su i sva pravno-tehnička pitanja sprovođenja pomenutog Zakona. Posebno je naglašena važnost, pre svega, transparentnosti obe strane u međusobnoj saradnji u svim oblastima, gde je zajednički konstatovan uzlazni trend. 

Na kraju sastanka zajednički je pozitivno ocenjen kontinuitet otvorenog dijaloga Republike Srbije i SAD-a o nizu pitanja od zajedničkog interesa, što je važno za izgradnju međusobnog poverenja i razumevanja.    
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading