Radić: Ne sme se potceniti opasnost povratnika s ratišta

Autor: Republika

Vesti

09.11.2019

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron opisao Bosnu i Hercegovinu kao paklenu mašinu koja otkucava, kao državu koja je velika pretnja zbog džihadista, a to potvrdio i Milorad Dodik rekavši da on na to odavno upozorava, stručnjak za bezbednost Aleksandar Radić kazao je da se taj problem nikako ne sme potceniti.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Aleksandar Radić

Radić kaže da BiH jeste tempirana bomba, te da razume pesimističan stav po pitanju te zemlje.

- Iako se nikako ne sme potceniti opasnost povratnika s ratišta, smatram da je još veći problem BiH disfunkcionalnost same države - smatra Radić.

Podsećamo, u opsežnom intervjuu za londonski "Ekonomist", Emanuel Makron je govorio o Bosni i Hercegovini, istakavši da se ta zemlje suočava s problemom džihadista-povratnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Uveren sam da, prvo, moramo reformisati svoje procedure za clanstvo u EU, jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Takode nisu ni politicke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovaj region (Zapadnog Balkana), prvo pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suocava s problemom povratka džihadista - rekao je Makron.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading