U Hrvatskoj odbijaju tužbe srpskih firmi, u Srbiji postupaju suprotno: DA LI TREBA TAKO?

Autor: Tanjug

Vesti

09.11.2019

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok se u HR bez izuzetka nastavlja odbijanje tužbi za povraćaj imovine srpskih preduzeća, srpski sudovi direktnom primenom Sporazuma o pitanjima sukcesije vraćaju imovinu HR preduzećima u SRB i tako, prema tumačenju stručnjaka, postupaju nesrazmerno načelu reciprociteta i suprotno pravom stavu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Ivan Simić

Dok se u Hrvatskoj, bez izuzetka nastavlja odbijanje tužbi za povraćaj imovine srpskih preduzeća, srpski sudovi direktnom primenom Sporazuma o pitanjima sukcesije vraćaju imovinu hrvatskim preduzećima u Srbiji i tako, prema tumačenju stručnjaka, postupaju nesrazmerno načelu reciprociteta i suprotno pravom stavu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Zbog toga je, prema mišljenju beogradskog advokata Ivana Simića, neophodno da srpski sudovi preispitaju svoje odluke o vraćanju imovine hrvatskim firmama u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading