(FOTO) Vučić, Zaev i Rama o Balkanskoj uniji u Ohridu: Razgovori se nastavljaju i sutra!

Autor: Tanjug

Vesti

09.11.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, sastali su se večeras u Ohridu kako bi nastavili razgovore o inicijativi za slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vučić, Zaev i Rama

Glavna turistička destinacija u Severnoj Makedoniji, Ohrid, danas je bio pod "opsadom" zbog dolaska predsednika I premijera Srbije i Albanije, Aleksandra Vučića i Edija Rame, kao i njihovog domaćina, premijera Zorana Zaeva, koji su u ovom gradu nastavili razgovore o inicijativi stvaranja zajedničkog ekonomskog prostora, bez barijera za kapital, robu, uslugu I ljude.

U Novom Sadu, pre mesec dana dogovorena je konkretizacija incijative koja treba da ojača privrede tri zemlje i poveća njihovu atraktivnost za investitore.


Najavljeno je da bi već u Ohridu mogle biti dogovorene konkretne mere za realizaciju slobodnog protoka ljudi, robe, usluga i kapitala.

Trilateralni sastanak predsednika Srbije i premijera Severne Makedonije i Albanije biće nastavljen sutra ujutro, nakon čega će, kako je najavljeno, razgovarati sa predstavnicima medunarodnih organizacija i institucija.

Posle ovih sastanaka, Vučić, Zaev i Rama obratiće se predstavnicima medija.

Liderima tri zemlje trebalo bi da se pridruže i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, kako je Tanjugu ranije rečeno u Zvizdićevom kabinetu, dok će Crnu Goru, koja ima rezerve prema ovoj inicijativi, predstavljati ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Učešće tzv. Kosova, na kojem insistira Albanija, do sada nije potvrđeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Naca

09.11.2019 17:43

Ovaj sastanak je veoma bitan, a ako se postigne dogovor to će biti značajno za povezivanje tržišta u regionu.Sve ovo predstavlja veliku šansu za razvoj i napredak.

OM

09.11.2019 17:53

Slobodan protok ljudi,robe, usluga i kapitala je uslov za brži ekonomski rast ali i način da zemlje učesnice saradjuju, a ne da se sukobljavaju.

ivo

09.11.2019 18:05

Sastanak od kog gradjani ovog regiona ocekuju puno,prvenstveno u ekonomskom smislu.Vreme je da prestanu svadje i da se ujedinimo ka zajednickom cilju a to je bolji zivot za sve nas.

Luka

09.11.2019 18:13

Našu zemlju svi vide, prepoznaju kao partnera koji se iskreno i nedvosmisleno zalaže za saradnju, razvijanje i unapređenje međusobnih odnosa.