SRPSKA LISTA: ZSO samo po sporazumu iz Brisela

Autor: Tanjug

Vesti

22.09.2017

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista je danas najoštrije osudila izjavu specijalne predstavnice EU na Kosovu i Metohiji Natalije Apostolove "da će se Zajednica srpskih opština formirati u skladu sa odlukom ustavnog suda u Prištini" i poručila da nikada neće prihvatiti formiranje Zajednice srpskih opština mimo onoga što je potpisano u Briselu.

RepublikaFoto: Tanjug
Predstavnici Liste Srpska

- Ako je Apostolova zaboravila, formiranje ZSO je obaveza Prištine proistekla iz dogovora u Briselu, a potpisana između Beograda i Prištine, a ne na osnovu nekakvih odluka nekih sudova. Srpska lista i srpski narod nikada neće prihvatiti formiranje Zajednice mimo onoga što je beogradski pregovarački tim potpisao - ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, to što je formiranje Zajednice srpskih opština do sada odlagano "ne znači da smo zaboravni i da ćemo preći preko svojih interesa".

Srpsku listu iznenađuje izjava specijalnog predstavnika Evropske unije, koja, navode, u procesu pregovora mora biti neutralni posrednik.

- Ako je izjava gospođe Apostolove stav EU, onda nas to razočarava, jer to znači da EU ne poštuje čak ni one dogovore čiji su garant sprovođenja - ističe se u saopštenju.

Srpska lista neće odustati od formiranja ZSO, piše u saopštenju u kom se dodaje da će na tome neprestano instistirati. 


Apostolova je za Zeri rekla da institucije Kosova treba da formiraju Zajednicu opština sa srpskom većinom u skladu sa zakonima Kosova, i sa odlukom Ustavnog suda. 

Kako kaže Zeri Apostolova je ohrabrila formiranje ZSO i navela da "treba da se uradi tako što će se poštovati zakoni Kosova i odluka Ustavnog suda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sanja

22.09.2017 16:57

Verujem da ce se Srpska lista izboriti za formiranje ZSO.

Ninan

22.09.2017 16:59

Srpska lista ce uspeti u tome da se formira ZSO, ubedjena sam u to.

Mirko

22.09.2017 17:14

Srpska lista treba samo da se drži onoga što je u Brisellu potpisano.

Ivanitza

22.09.2017 17:17

ZSO neće prihvatiti ništa osim onog što je potpisano u Briselu!