Raseljeni sa KiM: Nastavak genocidne politike kosmetskih Albanaca

Autor: centralmedia.rs

Vesti

12.11.2019

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija raseljenih lica sa Kosova i Metohije na sednici u Jagodini ocenila odluku CIK tzv. Kosova o nepriznavanju glasova raseljenih lica na izborima kao nastavak genocine politke kosmetskih Albanaca.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Najoštrije smo osudili odluku CIK tzv. Kosova o nepriznavanju glasova raseljenih lica sa prostora Kosova i Metohije, odnosno da se izbrišu i ne budu deo konačnih rezultata izbora. Ovo je ponovno proterivanje već proteraih Srba i to je cilj Albanaca. Satiranje svakog traga Srba i to je cilj Albanaca. Satiranje svakog traga Srba da su živeli na KiM. Sa druge strane, to je urađeno smišljeno kako bi u parlament uveli Fatmira Ljimaja, koji je ubijao i klao srpske majke i civile, o tome je vodio dnevnik. Na osnovu poništenih glasova raseljenih Srba, zločinac je doveden da uđe u parlament. Cilj im je bio da ponovo uvedu zločince u parlament, a proteranim Srbima izbrišu svaki trag - izjavio je predsednik te koalicije Miloš Stojković.

Koalicija raseljenih je podržala Srpsku listu i aktivno radila u izbornoj kampanji. Članovi koalicije su glasali za Srpsku listu i ovo je sada za njih ponižavajuće, dodatno progonstvo, jer Albanci žele da potpuno unište i satru bilo kakav trag postojanja Srba na KiM.

- Doneli smo odluku da se obratimo pismom svim ambasadama zemalja EU, gde ćemo ukazati na kršenje naših ljudskih prava, a to je osnovni sistem vrednosti i princip EU. Pokušaćemo da ukažemo na satiranje i stradanje Srba na KiM i progonstvo. Ovo je nastavak genocidne politike kosmetskih Albanaca. Za nas je nedopustivo da oni koji su nas ubijali i klali uđu sada u parlament na uštrb naših glasova. Ako je to put ka pomirenju, onda pomirenja neće biti. Još jedno proteravanje, gaženje i ponižavanje Srba sa KiM sa ciljem da se uništi svaki trag zločina Albanaca prema Srbima i još gore da se žrtve optuže za sopstvenu smrt, proterujući 300 hiljada Srba uz prećutnu saglasnost međurodne zajednice - rekao je Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading