Pogibija Potežice nema nikave veze sa trgovinom oružjem! Dačić odbrusio Mariniki: Još jedna laž protiv ugleda Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da pogibija ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice i dvoje službenika ambasade, Slađane Stanković i Jovice Stepića, nemaju nikakve veze sa trgovinom oružja.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Takvi navodi su neistine usmerene protiv interesa i ugleda Srbije, kaže Dačić.

- Po ko zna koji put želim da demantujem neistine koje svakodnevno lansiraju predstavnici opozicije, u ovom slucaju Marinika Tepić. Ambasador Potežica je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, a dvoje naših službenika su nastradala prilikom američkog bombardovanja terorističko-kriminalnog kampa u kojem su držali otete diplomate u Libiji - naveo je Dačić u izjavi dostaljenoj Tanjugu.

Njihova smrt nema nikakve veze ni sa trgovinom oružjem niti sa bilo čim drugim, naglasio je Dačić.

 

 

On je naveo da Srbija nikad nije bila upozorena ni od jednog međunarođnog tela koje se bavi kontrolom trgovine oružjem za zemlje koje se nalaze na crnoj listi.


- Reč je o još jednoj laži koja je usmena ne samo protiv predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, već i protiv interesa i ugleda Srbije - istakao je Dačić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić danas je ponovila tvrdnje da stradanje dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, Slađane Stanković i Jovice Stepića, kao i ambasadora Olivera Potežice imaju veze sa "trgovinom oružjem najvišeg državnog vrha".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading