Samo ih niže! Krivična prijava Bošku i zbog uništavanja fasade pozorišta u Vranju

Autor: novosti.rs

Vesti

13.11.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska uprava u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv lidera "Dveri" Boška Obradovića zbog sumnje na krivično delo uništenja ili oštećenja tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika, potvrdio je gradski pravobranilac Đurđica Đorđević.

RepublikaFoto: twitter.com/BoskoObradovic
Ovako je Boško urnisao fasadu pozorišta

Obradović je u petak, nakon konferencije za novinare ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, na ceradi koja prekriva fasadu u neposrednoj blizini renovirane zgrade Pozorišta, sprejom ispisao reč "Bojkot", a nalepnicu na kojoj piše "Trg Republike" prelepio natpisom "Trg laži Aleksandra Vučića". Prijava ga tereti da je neupotrebljivom načinio imovinu grada Vranja.

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, ovaj gest Obradovića nazvao je "performansom vandalizma i bahatosti". On je dodao da se normalno političko delovanje obavlja kroz prezentaciju vlastitog političkog programa, a "ne na način na koji je to izveo lider Dveri.

- Neko je možda u problemu što nema takav program - rekao je Aritonović.

Načelnik navodi da veruje u organe pravosuđa i pravni sistem Srbije i dodaje da "vandali ne mogu da uništavaju imovinu grada".

Podsetimo, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji podnelo je danas krivičnu prijavu protiv lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića u kojoj tvrdi da je objavom na društvenoj mreži Tviter ugrozio sigurnost zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, kao i da je podsticao nasilnu promenu ustavnog uređenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Dragojlo

13.11.2019 15:29

Obradovica treba kazniti jer cini mnogo loseg po Srbiju .

Mia

13.11.2019 15:56

Lepo! Neka doticni gospodin i plati svu nanetu stetu! Najzalosnije od svega je to sto se oni koji se bore za vlast,navodno visokoobrazovani i samozvana elita,nalaze na tom nivou i sto su posvadani sa svim tim sto bi trebalo da bude normalno!

Samante

13.11.2019 16:03

Ova Obradovic samo skrece medijsku paznju na sebe,a ne kapira da kupi samo negativne poene gradjana. Sramota,zvrljati fasadu pozorista.Treba ga zbog svojih zlodela zatvoriti.

Sara

13.11.2019 16:24

Doticnoj personi ne gine zatvor!Ne moze da divlja doveka.