Venecija nestaje, muka ne prestaje: Srbija spremna da pruži pomoć Italiji

Autor: Tanjug

Vesti

15.11.2019

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Italije Serđu Matareli i predsedniku regije Veneto Luki Zaji povodom žrtava poplava u Veneciji, u kojem je naveo da je Srbija spremna da pruži pomoć u otklanjanju posledica prirodne katastrofe i obnovi vredne kulturne baštine.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučić je naveo da su ga duboko potresli prizori poplavljene Venecije, jedinstvenog simbola italijanske i svetske civilizacije.

Predsednik je naveo da je Srbija i u teškim trenucima uz Italiju i da je, kao pouzdan prijatelj, spremna da, uz snažnu podršku, pruži i svaku vrstu pomoći u otklanjanju posledica prirodne katastrofe i obnovi vredne kulturne baštine.


Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Italija pružila Srbiji posle poplava 2014. godine, naveo je Vučić.

- Dozvolite mi da Vam izrazim iskreno saučešće zbog žrtava razorne sile prirode, kao i da Vas zamolim da moje duboko saosećanje prenesete porodicama stradalih - navodi se u pismu predsednika Vučića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Helena

15.11.2019 09:32

Srbija razume i saoseca sa narodom Italije i Venecije,jer su je slicne nevolje zadesile.

Helena

15.11.2019 09:38

Srbija je uvek spremna da pomogne u nevolji i da se solidarise sa drugima u nevolji.

Ana983

15.11.2019 09:40

Srbija je uz Italiju!

Sasa

15.11.2019 09:44

Srbija ce uvek pomagati prijateljskim zemljama