Vučićeva savetnica odgovorila Reporterima bez granica! Vasiljević: Proverite činjenice, pre nego što optužite državu

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Proverite činjenice, pre nego što optužite državu i predsednika za napade na televiziju N1 i novinara Miodraga Sovilja", odgovorila je savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, povodom izjave Reportera bez granica (RSF) Paulin Ades-Mevel.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Suzana Vasiljević

Ades-Mavel je juče izjavila za Radio Slobodnu Evropu da je zabrinuta što je Vasiljević prilikom gostovanja na televiziji Pink oko desetak puta pomenula novinara N1 Miodraga Sovilja.

- Niko iz kancelarije predsednika Vučića nije optužio Sovilja za zdravstveno stanje predsednika, već da su posle objave da je predsednik primljen u bolnicu gledaoci televizije N1 počeli da pišu na Fejsbuk stranici te televizije čestitke N1 i Sovilju, poput ''Miodrag Sovilj je izazvao krvni pritisak'', ''Sovilj će mu doći glave'', ''On je kralj!" - navela je Vasiljević u pismu koje je poslala predstavnicima RSF-a, Evropske i Medunarodne federacije novinara i OEBS-a, prenosi UNS.

RepublikaFoto: Promo foto
Jugoslav Ćosić

- Osećam se dužnom da odgovorim na te optužbe, jer znam da Ades-Mevel ne govori srpski jezik, pa pretpostavljam da joj je neko iz NUNS-a ili N1 poslao lažni transkript onoga što sam rekla - rekla je Vasiljević i dodala da je poslala link emisije "Hit tvit" u kojoj je gostovala sa prevodom na engleski jezik.

U tom prilogu, Vasiljević je izdvojila delove iz emisije u kojima, kaže da nije problem da novinari postavljaju pitanja i da je predsednik već odgovarao na takva pitanja Insajdera i da je dao obiman intervju za KRIK.

- Ne može se reći da ta pitanja nisu bila teška, ali je odgovorio na svako od njih - istakla je Vasiljević, prenosi UNS.

 

 

Prema njenim rečima, nisu preoblem pitanja, već način na koji su postavljena i to je ono što je bilo neprimereno.

- Nadam se da mladi kolega Sovilj ne razgovara tako sa svojim roditeljima i nadam se da će u jednom trenutku shvatiti da može biti nezavisan i dobar novinar i da to može radi na pristojan način - navodi se u transkriptu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić


Ona i ljudi koji zvanično govore u ime predsednika, nisu rekli da je Sovilj kriv za zdravstveno stanje predsednika Vučića i da kolega Jugoslav Ćosić treba da se stidi onoga što je rekao, objašnjava Vasiljević.

- Za deset dana smo bili u pet država, predsednik je imao sastanke sa Makronom, Zaevom i Ramom. Ono što gospodin Ćosic ne zna, predsednik Vučić je na događaj u Beogradu na vodi, došao posle intervjua za Špigl i Figaro. Da li zaista mislite da su novinari Špigla i Figaroa došli da ga pitaju koliko je visok i lep? Ne, nisu, gospodine Ćosić - navodi u pismu Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Tutan C Mon

19.11.2019 18:07

Krenuli su u ofanzivu, jer na izbore nece, posto ih narod ne voli i sad ce sve koristiti u negativne kampanje i gledace Djilasovi da izazivaju haos.

Sanja

19.11.2019 18:16

Najlakše je napadati bez dokaza i optuživati državu i predsednika. Zato se mora stati na put takvim optužbama i moraju da odgovaraju svi koji optuže predsednika i državu bez dokaza.

Jana

19.11.2019 19:29

Cisto izvrtanje cinjenica i pokusaj pravljenja price i zrtve,niko N1 nije spomenuo.

Luidji

19.11.2019 20:02

Opet taj placenicki N1...