Vučić: Junačine, pucajte mi sa 5 metaka u leđa

Autor:

Vesti

19.11.2019

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne plašim se pretnji da će mi pucati u leđa, zlurade komentare dela opozicije na račun zdravstvenog stanja razumem, drugačije ne mogu da me pobede, poruka je predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Istovremeno, šef države je juče odgovarao na pitanja novinara o svom zdravlju. Naglasio je da nije tajna da ima zdravstvenih problema, ali da novinarska pitanja nisu razlog zbog kojih je u petak otišao na Vojnomedicinsku akademiju.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

- Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - junaci! Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo, a onda će posebno junački da se napiju posle toga. Zamislite ljude u Kraljevu, srpske vitezove, časne junake, Kraljevo je uvek bilo junačko, koje gleda nekog ako kaže - hajde da ga ubijemo sa pet metaka u leđa - kazao je Vučić.

Predsednik je potom uputio poruku pripadniku Lokalnog fronta koji je govorio o ubistvu: - Čestitam ti, junačino! Svaka ti, čast junaku, dobro došao, dođi, možeš i s leđa i s preda, ja nisam naoružan.

Sigurno je junački ispaliti pet metaka nekome u leđa, kao što najavljuje funkcioner Lokalnog fronta, a junački je da se napiju posle toga, poručio šef države

Odgovarajući na novinarska pitanja o razlozima zbog kojih je bio u bolnici, predsednik je rekao: - Ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi koje sam imao u tom trenutku. To se uvek dogodi. To dođe kao "savršena oluja". Ja sam i danas bolestan i pod terapijom celodnevnom i to nije tajna. To je moja stvar i niko nema veze s tim.

Početak dana sa Pakom

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Najverniji prijatelj Pako

Posle dva dana provedenih na VMA, predsednik Vučić juče je počeo da radi. Po dolasku na posao, predsednik je na Instagram profilu objavio fotografiju iz kancelarije, gde ga je, pored saradnika, sačekao i pas Pako.

- Divan doček jutros na poslu! Pako je poklon koji sam dobio od patrijarha Irineja, a proslavili smo i njegovu prvu nagradu - piše na predsednikovom Instagram profilu.

Vučić je naveo da nije najboljeg zdravlja, ali da će nastaviti da se bori. - Boriću se za Srbiju dokle god imam snage i energije! To vam garantujem. Ostaviću više nego svi moji prethodnici. Nijednog sekunda nisam okrivio nekog drugog za moje zdravlje. To je meni priroda dala, uz prirodu, moja nepažnja, uz neuzimanje lekova za srce i hipertenziju. Nije bila laka ta noć, hoću da zahvalim svima koji su brinuli - poručio je predsednik Srbije.

Ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi koje sam imao u tom trenutku. To dođe kao "savršena oluja"

Istakao je da ne bi bilo fer i korektno da kaže niti da insinuira da njegovi zdravstveni problemi imaju veze s novinarima. - Neću da pričam kolika je moja pretkomora ili sve. Kakve to veze ima s vama? Da bi bila u tako lošem stanju, potrebne su decenije, a ne jedan dan koji mi je, inače, doneo veliko političko zadovoljstvo - dodao je Vučić.

Linčuju Smajlovićevu jer neće Boliviju u Srbiji

RepublikaFoto: printscreen/N1
Ljiljana Smajlović

Na pitanje kako vidi uvrede na račun novinarke Verice Bradić, voditeljke "Hit tvita" na Pinku, Vučić je ukazao na slučaj Ljiljane Smajlović, protiv koje se vodi hajka.

- Jedan polupismeni čovek koji sebe naziva novinarom njoj soli pamet, koja je Ajnštajn za njega, da je ovakva, onakva, samo zato što je rekla - čekajte, pa vi želite da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji, što je najveća nesreća za jednu zemlju. Neki veliki junaci poput onog sa pet metaka gradonačelnicu Vinte u Boliviji izubijali su motkama, polili crvenom farbom, ošišali i tako vodali po gradu. I to vam govore oni koji su tobož bili protiv Amerikanaca, a svaku revoluciju koju podrži CIA oni podržavaju. A pitaću ih za deset dana kad ova što ima dva poslanika bude donela odluku da povuče odluku o nepriznavanju Kosova i onda ću da ih pitam da li ih i dalje podržavate i da li se i dalje nadate tome - rekao je Vučić.

Naveo je da od novinarskih pitanja nikada nije bežao, već da je uvek bio spreman i da će biti spreman da na njih odgovori. Ta pitanja, kako je rekao, pružaju mu priliku da ukaže na laži kojima se služe pojedini mediji ili politički protivnici.

- Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman i da ću uvek biti spreman. Pobediću ih uvek - rekao je Vučić.

Boriću se za Srbiju dokle god imam snage i energije! To vam garantujem

Dodao je da misli da je suština njegovog uspeha u poslednjih sedam godina u tome što nikad nije bežao, nije skrivao teme, stavljao ih pod tepih, već se borio i odgovarao.

- I neka se ne raduju tome previše, pobediću ih sve zajedno, argumentima, činjenicama i istinom. Pobediću, zato što mnogima od njih nije stalo da postave pitanja, već da budu politički protežei za neke. To mi pruža ogromnu satisfakciju i šansu da na najbolji način pokažem građanima Srbije šta je istina, a šta nije - rekao je Vučić.

Raduje se rastu ekonomije, a za poglavlja kako odluče

Ističući da je Srbija spremila četiri poglavlja, predsednik države rekao je da od Brisle zavisi da li će biti otvaranja novih poglavlja.

- Ne znam da li će otvoriti jedno, dva... Zavisi od njih, kako oni odluče tako će i biti. Najviše se radujem rastu srpske ekonomije i verujem da ćemo biti zemlja sa najbržim rastom - rekao je Vučić.

Podsetio je da je u trećem kvartalu rast srpske ekonomije 4,7 odsto BDP, navodeći da je samo Mađarska u celoj Evropi ispred Srbije sa 4,8 odsto, uz opasku da nedostaju podaci za još tri zemlje.

- Očekujem da u četvrtom kvartalu imamo između 5,2 i 5,5 odsto i verujem da ćemo biti zemlja sa najbržim rastom ekonomije u poslednjem kvartalu ove godine - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Novi auto-putevi i Moravski koridor

Predsednik Vučić juče se sastao sa predstavnicima kompanije "Azvirt", a posle sastanka potpisan je komercijalni ugovor za izgradnju deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica.

- U naredne tri godine izgradićemo 21,4 km auto-puta od Rume do Šapca. Ovaj posao ćemo završiti za tri godine i ovo je velika vest za građane Srbije - rekao je predsednik.

Dodao je da u narednim danima očekuje potpisivanje ugovora za Moravski koridor, te da će ova saobraćajnica biti gotova do 2022, dok je vrednost radova procenjena na 755 miliona evra.

Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije, on kaže da ih razume jer drugačije ne mogu da ga pobede.

- A kako će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide - poručio je predsednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Dejan

19.11.2019 23:16

Opozicija je sramota za Srbiju sta sve rade i izmisljaju. Puna Podrska Predsedniku Aleksandru Vucicu.

Milan Alasic

20.11.2019 06:08

Svaka cast predsednice samo kukavice mogu da pricaju takve stvari, ljudi koji u zivotu ne znaju nisti pametnije da rade no da lupaju gluposti prete sto ste bolji no svi drugi.

vlado

20.11.2019 06:17

Predsednik ima podrsku svih gradjana Srbije u njegovoj borbi za uspesniju Srbiju

Pera

20.11.2019 06:33

Opozicija je izgubila svaki smisao i treba da ih je sramota cime se sluze.