Haradinaj upozorava buduću vladu Kosova da ne ukida takse

Autor: B92, Republika

Vesti

20.11.2019

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti premijera Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da nova kosovska vlada ne bi trebalo da ukida taksu od sto odsto na uvoz robe iz Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Nadam se da buduća vlada neće ukinuti taksu, jer će to navesti Kosovo da robu Srbije vrati, i to je uslov predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji blokira i preti Kosovu - rekao je Haradinaj.

On je gostujući na KTV kazao da bi bilo iznenađenje ako bi nova kosovska vlada ukinula takse.

- Sada im je lakše odbiti ukidanje takse, jer međunarodna zajednica ne traži od mene da je ukidam. Reciprocitet je dobar način razrade, ali ne bi trebalo da rezultira oslobađanjem od takse - smatra Haradinaj.

Odlazeći premijer Kosova navodi da taksu na srpsku robu ne treba ukidati jer se, kako navodi, Srbija nije promenila.

- I Kurti i Osmani ne bi smeli da greše. Ako to urade, mislim da je to tragičan čin…Taksa ostaje na marginama budućeg razvoja. Taksa može ostati unutar reciprociteta - ocenio je Haradinaj.

Sutra se navršava tačno godinu dana od kako je Vlada Kosova uvela takse od sto odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ta odluka Vlade Kosova ocenjena je kao jasno kršenje sporazuma CEFTA i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading