Stefanović: Srbija nastavlja odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta

Autor: Republika

Vesti

21.11.2019

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je juče u Moskvi da Republika Srbija nastavlja odlučnu borbu za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, izrazivši ujedno zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci i pomoći koju pruža našoj zemlji, posebno po pitanju sprečavanja prijema takozvanog Kosova u Interpol...

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Ministar Stefanović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi povodom sastanka visokih zvaničnika za bezbednosna pitanja, sastao se juče i sa Nikolajem Patruševim, sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Ministar je upoznao Patruševa sa trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiji i izrazio zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža našoj zemlji po pitanju južne srpske pokrajine. Patrušev je istakao podršku razvoju saradnje dve države u oblasti bezbednosti, ali i po drugim pitanjima koji su od nacionalnog interesa za Srbiju. On je dodao da tome doprinose i susreti najviših zvaničnika Srbije i Rusije koji daju dodatni impuls i dinamiku razvoju naših odnosa.

Stefanović i Patrušev su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočava čitav svet, između ostalih i Srbija i Rusija, istakavši da je trenutna bezbednosna situacija složena. Oni su se saglasili da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i sajber pretnji neophodna bliska saradnja relevantnih organa svih zemalja, jer je to od presudnog značaja za postizanje konkretnih rezultata.

Ministar Stefanović je istakao dobre rezultate srpske policije u borbi protiv narko-trafikinga i presecanja međunarodnih lanaca krijumčarenja droge, što je, kako je rekao, značajno zbog povezanosti organizovanih kriminalnih grupa na međunarodnom nivou. - Pratimo situaciju i po pitanju migracija i kretanje migranata iz pravca Bliskog istoka, posebno imajući u vidu da postoji bojazan od infiltriranja terorističkih boraca, koji na ovaj način pokušavaju da se domognu Zapadne Evrope - istakao je Stefanović.

Stefanović i Patrušev su na sastanku postigli i dogovor o zaključivanju dva sporazuma koji će dodatno unaprediti saradnju Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti, od kojih se jedan odnosi na saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala, a drugi na borbu protiv terorizma. Ministar Stefanović će se tokom dana u Moskvi sastati i sa Generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom, sa kojim će razgovarati o važnosti dobre saradnje policija i tužilaštava u rešavanju najozbiljnijih krivičnih dela, posebno onih koji mogu ugroziti bezbednost države.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
sanja

21.11.2019 08:11

Srbija je na dobrom putu, samo tako neka se nastavi.

vojkan

21.11.2019 08:15

Srbija nastavlja odlučnu borbu očuvanja svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

MilijanaLakić

21.11.2019 08:18

Podrška Rusije po pitanju rešavanja kosovskog problema nam je veoma važna jer je Rusija jedna od najznačajnijih država u svetu

Ana983

21.11.2019 08:19

Srbija je postala jaka, samostalna i nezavisna drzava!