Marković: Motiv pretnji direktoru "Galeta" iznošenje podataka o malverzacijama Marka Bastaća?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.11.2019

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković pitao je MUP i Tužilaštvo u vezi sa pretnjama direktoru Sportskog centra "25 maj- Milan Gale Muškatirović", Jovanu Kneževiću, koje su, kako kaže, stigle dan pre njegove konferencije za novinare na kojoj su objavljeni dokazi o malverzacijama predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća.

RepublikaFoto: Lična arhiva
Aleksandar Marković

Marković je podsetio da je Grad Beograd u julu preuzeo nadležnost nad tom ustanovom, te da je do tada "25 maj" bio u sastavu gradske opštine Stari Grad na čijem je čelu Bastać koga, kako je rekao, građani zovu "kesa".

On je dodao da je budžetska inspekcija Grada Beograda napravila izveštaj na 274 strane o nedomaćinskom i štetočinskom odnosu prema sportskom centru, navodeći da je sve to rezultiralo dugovima, minusima i gubicima od blizu dva miliona evra.

“Zamislite da jedna sportska ustanova za par godina napravi dugove i gubitke od skoro dva miliona evra. Zamislite tu količinu nezakonitosti i nepravilnosti, kad su stručnjaci uspeli da naprave minus od 2 miliona evra", rekao je Marković.

Marković je izneo sumnju da je motiv pretnji novom direktoru upravo iznošenje podataka o malverzacijama Marka Bastaća i njegovih saradnika u opštini Stari Grad i SC Milan Gale Muškatirović.

Oni jedino što znaju to je da prete, vređaju i pozivaju na progon svih koji ne misle kao oni, rekao je Marković i uputio na poruke koje su bile upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je bio na VMA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading