Prištinski mediji: Radoičić ne može biti optužen jer nikada nije saslušan!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

21.11.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro dve godine od ubistva Olivera Ivanovića još nema optužnica protiv osumnjičenih. Marku Rosiću i Nedeljku Spasojeviću optužnica će biti stavljena na teret, ali ne i glavno osumnjičenom u tom slučaju Milanu Radojičiću, piše Ljajmi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Ivanović

Advokat Asdren Hodžaj rekao je za Ljajmi da Radoičić ne može biti optužen jer nikada nije saslušan, pa nije obavešten ni o optužnici tužilaštva.

Prema Hodžaju, istraga može biti suspendovana sve dok tražena osoba ne bude po nalogu uhapšena.

- Ne mislim da bi optužnica mogla biti podignuta, jer dotična osoba nikada nije saslušana, pa nije obaveštena o optužnici. Može se podneti krivična prijava i tada se može pokrenuti rešenje za istragu, ali se ona obustavlja do hapšenja osobe za koju je naređeno hapšenje. Nakon hapšenja istraga se može nastaviti i optužnica se može podići - kaže Hodžaj.

On kaže da je na snazi Zakon o krivičnom postupku, koji ne dopušta suđenje u odsustvu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milan Radoičić

- U ovim okolnostima, dok je još na snazi Zakon o krivičnom postupku, situacija je takva. Očekuje se da će stupiti na snagu novi Zakonik o krivičnom postupku koji će odrediti i mogućnost suđenja u odsustvu. Međutim, kako će biti regulisan novim Zakonikom o krivičnom postupku, ostaje da se vidi - da li će se odredbe promeniti i u istrazi i na suđenju - kaže Hodžaj.

Ljajmi piše da je Specijalno tužilaštvo Kosova nedavno je izdalo međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića.

Radoičić je viđen na utakmici između Trepče i Crvene zvezde, na fotografiji na kojoj je predstavljen kao predsednik kosovskog fudbalskog saveza.

Tužilac Sulj Hodža rekao je za Ljajmi da će slučaj dobiti epilog u narednim danima, ali je odbio da odgovori koliko će ljudi biti optuženo.

- Radimo u tom pravcu. Kada podnesem optužnicu javno ću je objaviti - rekao je tužilac Hodža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading