ŠAPIĆ: Na izbore idem sam, otvoren za razgovore sa svima!

Autor: Tanjug

Vesti

24.09.2017

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić najavio je da će na beogradske izbore izaći samostalno, ali da je za dobrobit Beograda otvoren da razgovara sa svima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Spreman za izbore: Aleksandar Šapić

Povodom kritika da je Vučićev "trojanski konj" i da ima zadatak da oslabi opoziciju, Šapić za "Blic" kaže: - "Ne znam da li sam konj, ali znam da sam marljivo radio godinama na Novom Beogradu i da skoro nikad nikoga ništa nije zanimalo u vezi sa nama".

- Ono što takođe znam je da sam na novobeogradske izbore izašao potpuno samostalno. Idem na isti način na beogradske izbore, samostalno, otvoren da za dobrobit Beograđana, bez sujete, razgovaram sa svima, a ujedno takođe poželim svu sreću i ostalim učesnicima na izborima - rekao je Šapić.

Upitan da li će posle izbora razgovarati sa SNS, Šapić kaže da nikoga ne izdvaja i da ne vidi šta je sporno u tome da sa svima koji budu "uopšte želeli" da razgovaraju i podrže način razvoja i vođenja Beograd sa njim na čelu to i uradi.

Nije želeo da oceni aktuelnog gradonačelnika Sinišu Malog rekavši da je za rad aktuelne gradske uprave jedina merodavna ocena ona koju dobiju od Beograđana na izborima.

Na pitanje šta je tačno od toga što se pisalo da su mu Jeremić, Janković i Đilas nudili saradnju, a da je on odbio, Šapić odgovara -"Ništa".

Šest godina vođa na Novom Beogradu

Napominje da je tri godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, da skoro šest godina vodi najmnogoljudniju opštinu u Srbiji i da nijedan od kandidata nema toliko iskustvo u radu u lokalnoj samopuravi, a da građani treba da odluče da li treba njega da biraju.

Dodaje i da nije smislio nikakav slogan za izbore, jer Beogradu treba gradonačelnik, a ne političar. Odbacuje spekulacije da je "najpoželjnija mlada" i dodaje da ne zna kako stoji po istraživanjima javnog mnjenja, ali da o njegovom radu nije moglo mnogo da se čuje.

Povodom kritika da koristi humanitarnu fondaciju za političku promociju, navodi podatke da je fondacija do sada skupila pet miliona evra i poslala preko 120 dece na lečenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Bojana

24.09.2017 07:54

Jos ce ovaj Sapic ispasti najpametniji od sve opozicije.

mika

24.09.2017 07:55

Svko treba da bude otvoren na ovom sastanku inace nista ne moze se resiti.

Katarina

24.09.2017 08:08

Ko god da se kandiduje zna se ko ce pobediti, ima narod poverenja u ovu vlast!

Petar

24.09.2017 08:08

Ne možeš sam, treba ti pomoć najačih....