Vučić potvrdio pisanje Srpskog telegrafa: Na snimku je penzionisani potpukovnik Vojske Srbije

Autor: Republika

Vesti

21.11.2019

19:10 >> 19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u obraćanju javnosti posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je Srbija na meti pojačanog ofanzivnog delovanja različitih obaveštajnih službi, zbog čega je drastično ojačala kontraobaveštajnu zaštitu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Mi smo kao zemlja suočeni već dugi niz godina sa izrazito ofanzivnim delovanjem različitih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i to bismo mogli da podelimo u dve grupe - najrazvijenijih zemalja sveta i grupu regionalnih zemalja koje imaju izražen interes na teritoriji srbije i svoje obaveštajno delovanje rade u punom kapacitetu a usmereno je protiv interersa Srbije - rekao je Vučić novnarima.

- Preduzimamo neuporedivo sofisticiranije delovanje protiv različitih delovanja stranih agencija na našoj teritoriji - rekao je Vučić na početku obraćanja.

Govoreći o "Špijunskoj aferi" koja trese Srbiju, predsednik je potvrdio pisanje Srpskog telegrafa da je na snimku penzionisani oficir Vojske Srbije.

 

 

Vučić je izneo i njegove inicijale - reč je o osobi Z.K.

Takođe, predsednik Srbije je rekao da je BIA je znala za snimak koji je načinjen 24. decembra 2018. i da su nakon toga primenjene operativne mere.

- Prateći objekat obrade, naše službe bezbednosti su došle do podataka da će se u Zemunu, tog dana negde oko 18 sati, penzionisani pripadnik VS, potpukovnik Z.K. sastati sa Georgijem Klebanom - preneo je Vučić na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik je istakao da je Srbija u više navrata konstatovala i dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije.

On je potvrdio da Georgij Kleban više nije na teritoriji Srbije.

Nećemo odustati od neutralnosti

Predsednik je poručio da sve što se desilo neće poljuljati odlučnost Srbije da se bori za vojnu neutralnost.

- Samo ovo nas je dodatno utvrdilo - nećemo da menjamo svoju politiku.  Nikada jače borićemo se za vojnu nezavisnost. Da sami vodimo računa o svojoj zemlju, da čuvamo naše nebo, našu teritoriju, naše građana - rekao je Vučić.

On je naglasio da je izabran za predsednika Srbije kako bi štitio naše interese. 

- Što se tiče napada na našu namensku industriju oni su orkestrirani i to samo iz jedne zemlje. Ljudi u Srbiji nisu ni primetili da su naše obaveštajne agencije uspele da uhvate Srbina sa 30.000 evra u rukama koji je iznosio tehničku dokumentaciju iz fabrike u Užicu. I lice albanske i srpske nacionalnosti su uhapšeni. Takođe, u toku su žestoki napadi na fabriku "Krušik". Zatim napadai na našu fabriku eksploziva i dinakita u Lučanima stalno traju. Hoće da nam unište namensku industriju. Dosovska vlast postavila je direktora namenske industrije u  Lučanima - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ana983

21.11.2019 19:34

Vucic je pokazao da je Srbija spremna da odmah odgovori na bilo sta sto ugrozava bezbednost zemlje!

Ana

22.11.2019 07:37

Srbija je spremna da odgovori na bilo šta što ugrožava bezbednost zemlje.

Sasa

22.11.2019 08:00

Napad na namensku industriju je napad na Srbiju.

meda

22.11.2019 09:03

Srbija je spremna da odgvori na bilo šta