Spasić: Tužilaštvo potvrdilo da je bilo prikrivanja dela sina načelnika Policijske stanice u Trsteniku!

Autor: Republika

Vesti

25.11.2019

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost saopštio je da je nadležno tužilaštvo potvrdilo da je bilo prikrivanja dela u kojem je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića udario u glavu svog vršnjaka, kao i to da je policija prvobitno od tužioca prikrila činjenicu da je vinovnik tuče sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mario Spasić

- Tek nakon našeg pritiska, načelnikov sin je potvrdio da je udario mladića u glavu - kaže Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti i dodaje:

- Primili smo dopis Osnovnog javnog tužilaštva u Trsteniku, koje nam je dostavljeno na urgenciju Apelacionog tužilaštva u Kragujevcu, iz kojeg se nedvosmisleno vidi da je bilo prikrivanja dela u kojem je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića udario u glavu svog vršnjaka mehaničkim predmetom, kao i to da je policija prvobitno od tužioca prikrila činjenicu da je vinovnik tuče sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku. U dopisu se vidi da je postupajući policijski službenik, očigledno po nečijem nalogu, a sumnjamo da je po nalogu načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića, prikrio činjenicu da je vinovnik načelnikov sin, usmeno se komuniciralo sa tužiocem bez ijednog pisanog traga, te da niko od učesnika nije alkotestiran niti je testiran na prisustvo opijata u krvi - dodaje on.

Transparentnost je uz saopštenje priložila i akt Tužilaštva u kojem se potvrđuju njihova saznanja.

- U odgovoru tužilaštva navodi se i to da su iz medija saznali da je vinovnik događaja sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku i da ih je tek nakon intervencije ovog Saveta o tome policija obavestila nekoliko dana od kritičnog događaja. Napominjemo i to da je nakon našeg pritiska, načelnikov sin je potvrdio da je udario mladića u glavu, što se jasno i nedvosmisleno vidi iz akta tužilaštva. Ne treba prenebregnuti ni činjenicu da je načelnik policije Mutavdžić na ručak izveo celu porodicu oštećenog i oštećenog i da postoji sumnja da su ucenjeni i sada je potpuno razotkrivena namera da se zaštiti sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku, što dokazuje da je bilo elemenata krivičnog dela podstrekivanja i zloupotrebe službenog položaja od strane učesnika u prikrivanju dela - kaže Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading