DSS proslavio 25 godina, Koštunica se nije pojavio

Autor:

Vesti

24.09.2017

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka Srbije obeležila je juče 25 godina od osnivanja bez prisustva nekadašnjeg dugogodišnjeg predsednika Vojislava Koštunice koji se iz politike povukao 2014. godine i uz poruku da novi DSS ostaje privržen državotvornoj politici.

Na svečanosti u Sava centru predsednik DSS Miloš Jovanović kritikovao je političku i ekonomsku situaciju u Srbiji, kao i nastojanje Srbije da se priključi EU koju je nazvao brodom koji tone.

Ocenio je da je stanje u državi "krajnje sumorno", te poručio da nikako ne treba odmrzavati kosovski konflikt jer bi to, kako smatra, značilo "rat vrlo brzo".

U DSS za Tanjug kažu da su na svečanost pozvali Koštunicu, a u govoru Jovanović je ocenio da je DSS pod Koštuničinim vođstvom napravio dalekosežne i dalekovide poteze, navodeći donošenje Ustava 2006, u čijoj preambuli stoji da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, kao i skupštinsku rezoluciju kojom je proglašena vojna neutralnost Srbije.

Jovanović je poručio da DSS neće odustati od državotvorne politike i dodao da se neće odreći svog nasleđa na koje se ponosi, ali i da je stranka danas na novom početku.

- Novi DSS je baš kao i stari, na uskom putu državotvorne politike - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vuk

24.09.2017 19:16

Rečnik ispod nule.