Sergej podržao Anasonovićku i potvrdio da proteste vodi Đilas

Autor: Republika

Vesti

26.11.2019

12:33 >> 14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović podržao je Jelenu Anasonović, jednu od pokretača protesta "1 od 5 miliona" nakon što je intervjuu za jedan dnevni list izjavila da je pokušala da odvuče političare od šetača, ali da su oni samo čekali kad će sve da preuzmu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Jelena Anasonović / Sergej Trifunović

- E pa devojčice..kako sam te svojevremeno kritikovao i interno i javno, sada dozvoli da te javno pohvalim. Za iskrenost i hrabrost - napisao je Trifunović na Tviteru povodom Anasonovićkinog intervjua.

Nakon gomile negativnih komentara on je dodao - mislim da nema apsolutno ničeg promišljenog i kalkulativnog u Anasonovićkinoj izjavi, tako da možete samo da jedete govna.

Anasonović je u intervju izjavila da je udruženje napustila letos, a da odluka nije došla iznenada.

Na pitanje ko je hteo da preuzme proteste ona je izjavila - Stranke. Pozvala sam pre prvog protesta Stefana Pavlovića, momka za kojeg sam znala da radi za Dragana Đilasa, a koga sam poznavala pre toga iz Levice Srbije. Nakon iskustva s protesta 2017, znala sam da nam je potrebna neka vrsta komunikacije sa političkim strankama i pokretima jer oni, ukoliko toga nema, vrlo brzo zahvaljujući kanalima komunikacije i većem broju poznatih ljudi, mogu da spinuju priču i uguše proteste kada im tako nešto više ne bude odgovaralo. Pritisci su počeli još prve nedelje preko Stefana.

Kako je izgledao taj pokušaj preuzimanja ona je izjavila - Našla sam se sa Stefanom i Draganom Đilasom, rekla sam im da to treba da budu građanski protesti bez stranačkih obeležja i da nama treba njihova podrška u smislu logistike i neki vid komunikacije da ne dođe do sabotaže. Dogovor je bio da pozivi krenu od građana, od usta do usta i preko ličnih poruka, videa i vizuala koje smo pravili i onda da se uključe javne ličnosti i influenseri koje smo zvali da nam pomognu. Ideja je bila da tek dan pre protesta stranke i pokreti pozivaju ljude. Prihvatili su moj predlog, bar se tako činilo, međutim, ubrzo su krenuli po medijima da svojataju protest, da prave svoje vizuale i da sami i pre nas najavljuju govornike koje sam u tom periodu ja lično zvala.

- Nekoliko dana pred protest pozvao me je Stefan i rekao da političari iz Saveza za Srbiju hoće da govore. Rekla sam da ne može, da sam ja prijavila proteste i da ću ih odjaviti ako neko od političara bude govorio. Pozvala sam prvo Baneta Trifunovića i on je pristao, bili smo jako uzbuđeni. Našla sam broj Mirjane Karanović i Duleta Vujoševića i oni su pristali. Odjednom smo imali tri zvučna imena - rekla je Anasonović.

- Pušten je odlomak iz nekog dokumentarnog filma u kojem Mirjana govori o Kosovu. To je dolazilo s desničarskih naloga. Međutim, dan pred protest smo se okupili da pravimo transparente, Stefan je došao i rekao kako je dobio informaciju od nekih navijača i DB-ovaca kako će biti grupa Zvezdinih navijača koja će napasti Duleta, kao i grupa desničara, a iskoristio je i izraz “kosovara” i da će oni napasti Miru. Rekla sam da ću pozvati inspektora s kojim sam u kontaktu, ali je on rekao da to ne činim. Iskoristila sam priliku kada je otišao i ipak pozvala inspektora koji je rekao da nema te informacije - dodala je Anasonović u okviru odgovora u intervjuu.

Đilas predvodnik protesta

Nakon što je podržao Jelenu Anasonović, na Sergeja Trifunovića krenuli su verbalni napadi, te je on morao još nekoliko puta da se oglasi na društvenoj mreži Tviter.

U jednom Tvitu, Trifunović je potvrdio da sve što je iznela Jelena Anasonović predstavlja istinu, i dodao da one koji se oglušuju o činjenice opomenu da je "istina lekovita".

- Nije, vreme, zar sad, loš tajming. Bla bla. Ne postoji loš tajming za istinu. Ovo što je Anasonovićka iznela je većinom istina, barem u onom segmentu u koji sam upućen. A upućen sam. Ne bojte se, istina je lekovita. A više volim istinu od svih vas. Pa i sebe, ako hoćete. Toliko. - Napisao je Trifunović na svom Tviter nalogu.

Jelena Anasonović je u jednom intervjuu izjavila da je ona napustila udruženje "1 od 5 miliona" jer su ga preuzeli političari, pre svih Dragan Đilas. Anasonovićka sa ovim nije mogla da se složi, pa je odlučila da se povuče iz čitave priče. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Bojan

26.11.2019 13:32

To je ta podrška žute elite ....!

Sanja

26.11.2019 13:37

Svaka čast Jelena na hrabrosti da se suprodstaviš ZLU!!!

minja

26.11.2019 13:38

Ova opozicija ni sama vise ne zna sta bi, u jednom trenutku se pljuju, u drugom hvale jedni druge, dogovorite se sa mozgom.

Stršljen

26.11.2019 15:24

Devojčice,devojčice,zar nemaš pametnija posla,da doprineseš Srbiji pa makar i rađanjem,domaćinskim poslovima nego sise uhvatila u vrzino kolo,pa ti sad i Bog kriv.Šta si tražila to si i dobila,devojčice.