Kurtijeva partija najavljuje: U ponedeljak sporazum o koaliciji sa DSK

Autor: Tanjug

Vesti

27.11.2019

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Samoopredeljenje najavio je večeras da će dogovor s Demokratskim savezom Kosova (DSK) o formiranju vlade u Prištini biti postignut u ponedeljak.

Mustafa i Kurti

- Sledeća vlada Samoopredeljenja i DSK već ima potrebnu većinu u kosovskom parlamentu. U ponedeljak ujutro trebalo bi da postignemo dogovor oko vladajuće koalicije - saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Samoopredeljenje je osvojilo najviše glasova na izborima 6. oktobra i imaće 29 poslanika u budućem sazivu kosovskog parlamenta, a toj stranci pridružio se i poslanik Partije Egipćana Eljbert Krasnići, prenosi Kosovo onlajn.

Centralna izborna komisija potvrdila je danas konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 6. oktobra, prema kojima su prvo i drugo mesto zadržali Pokret Samoopredeljenje, odnosno Demokratski savez Kosova.


Predsednica CIK-a Valjdete Daka izjavila je da je odluka o potvrđivanju konačnih izbornih rezultata doneta nakon što su Veće za pritužbe i žalbe i Vrhovni sud saopštili da su sve žalbe razmotrene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading