(FOTO) Vesić uporedio novine iz 2003. i 2019: Ovakve naslovnice prethodile su i atentatu na Đinđića, ovo je poziv na ubistvo!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom fejsbuk profilu napisao je da su i atentatu na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića prethodile naslovnice novina poput aktuelne NIN-ove naslovne strane i konstatovao da je sporna i sramna fotografija kojoj je obradom promenjen kontekst direktan poziv na ubistvo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Ovakve naslovne stranice prethodile su atentatu na premijera Đinđića. Danas, 16 godina kasnije imamo ponovo zloslutne naslovne strane koje su poziv na ubistvo. I tada, kao i danas, isti novinari su se sprdali sa pokušajima atentata na Điniđića i objavljivali da on sam na sebe organizuje atentate zbog rejtinga. Recimo, Svetlana Lukić, iz Peščanika govorila je posle pokušaja atentata kod hale Limes: "Da li je neko pokušao da ubije Đinđića juče ili je, kako je on to rekao, to neki nesavesni vozač na autoputu vežbao vožnju. Da li je ili nije to pokušaj ubistva nemam pojma. Pošto on sve zna, onda da ne razmišljamo mnogo." Sasvim je nebitno što se ispostavilo da je vozač, gle čuda, deo famoznog surčinskog klana. Nadimak mu je Bagzi. Gospodin Bagzi, kako bi ga s poštovanjem oslovio ministar policije. Opet, zamislite da to nije atentat nego prosto zakon verovatnoće. Šta ako svako ko ima kola, i šta ako svaka kola na drumu koja mogu da se trkaju sa Đinđićevim audijem u stvari pripadaju surčinskom klanu? Onda je čudo da do sada sa premijerom nisu imali bliski susret, naročito zato što ih on nešto mnogo ne izbegava. Sve skupa, mlađani Đinđić nije gadljiv čovek. Eto, na primer, čak nije povredio ahilovu petu igrajući fudbal sa lekarima, profesorima ili sudijama, nego sa opasnim momcima iz specijalnih antiterorističkih jedinica. Valjda su mu oni i pozajmili onu crnu čarapu za glavu, kako se ono zove, fantomku, koju je stavio na svoj gips - napisao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Violeta

28.11.2019 10:39

Ne sme se dozvoliti destabilizacija drzave

Bojan

28.11.2019 10:43

Zaista veoma ozbiljna pretnja Vučiću kojem treba ozbiljno pristupiti i sprečiti dalje pretnje predsedniku.

ivana

28.11.2019 10:50

Ovakve naslovne stranice prethodile su atentatu na premijera Đinđića.

OGI

28.11.2019 10:59

Otvorena pretnja opozicije puskom uperenom u predsednika nam govori sa kakvim zivotinjama imamo posla i na sta su oni sve spremni.