Šeik iz Sopota prevazišao sam sebe! Iz Beograda dovozi 15 nastavnika za 4 dece

Autor:

Vesti

29.11.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio privatnu školu u sopstvenoj vili u okolini Sopota za svoje dvoje i dvoje dece iz komšiluka. U tu školu dolazi 15 nastavnika iz jedne beogradske obrazovne ustanove, što samo na mesečnom nivou košta desetak hiljada evra.

RepublikaFoto: youtube.com/SKY PLUS
Dmitar Đurović

Dokle ide bahatost bivšeg direktora "Koridora Srbije" Dmitra Đurovića, šeika iz Sopota, kako smo ga u jednom od svojih tekstova nazvali (a o njemu pišemo cele ove sedmice), odlično pokazuje i ovakav potez, kakav se nigde dosad nije mogao videti.

- Svi ovde u Nemenikućama znamo šta Đurović radi. Uostalom, i da hoće, ne bi mogao da sakrije neprestane dolaske nastavnika iz Beograda. I sve to zbog četvoro dece. Njih 15 šipči, ali za velike pare, ovoliki put. Krstili smo se u selu i levom i desnom kad se to pročulo, međutim, Đurović puno ne haje za to - priča za naš list jedan od Đurovićevih komšija, koji je molio da ne objavljujemo njegovo ime jer mu, kako kaže, nije svejedno da se zamera takvim ljudima, misleći na Đurovića.

Dmitar Đurović, bivši direktor "Koridora", za dvoje svoje i dvoje komšijske dece organizovao nastavu u luksuznoj hacijendi

Na pitanje kakvim to ljudima, nije nam odgovorio.

Komšija: Krstili smo se u selu i levom i desnom kad se to pročulo

A ovaj najnoviji dokaz Đurovićeve bahatosti i rasipanja ogromnim novcem (na pitanje o tome nije nam odgovorio) verovatno i neće previše iznenaditi one koji su prethodnih dana čitali tekstove u Srpskom telegrafu. Jer, na primer, upravo u pomenutoj vili u Nemenikućama kod Sopota, koju meštani nazivaju hacijendom i čija je vrednost dva miliona evra, bivši direktor "Koridora" napravio je mali raj na zemlji, kog se zaista ne bi postideli ni bliskoistočni šeici.

Kako su novinari našeg lista saznali od žitelja Nemenikuća, onih retkih koji su imali priliku da uđu u unutrašnjost Đurovićevog kompleksa, on je samo u ogradu, koja opasava vilu, uložio oko 120.000 evra. Kako nam je ispričao jedan komšija, unutra je sve kao u najluksuznijem hotelu. Od kuće do ogromne prostorije u kojoj su fiskulturna sala, teniski teren, bazen, sauna, džakuzi i svašta drugo izgrađen je takozvani topli tunel, pa se ne smrzavaju oni koji prelaze tu putanju.

Neke od stvari koje smo otkrili o Đuroviću

- Na Vračaru, tik uz Hram Svetog Save, sazidao zgradu vrednu 30 miliona evra

- Ima luksuzne nekretnine po Beogradu, na Kopaoniku, u Grčkoj...

- Imperiju najviše širio u vreme dok je bio na čelu "Koridora"

- Grčkoj firmi "Aktor", glavnom izvođaču radova, najveći deo poslova plaćan avansno, u procentima i do 90 odsto

- Grci, s druge strane, fušerisali, kasnili, ostali dužni gomilu novca podizvođačima

- Bez obzira na sve to, "Koridori" im odobravali nove dodatne avanse

Đurović je, da ugodi sebi i ukućanima, napravio i mali zoo-vrt, pa dvorištem hacijende šetaju lama i kamila. A kad je već tako, šta je 15 nastavnika koji se voze i odvoze na relaciji Beograd-Sopot.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading