Ništa od pomirenja! Đuka: Zoranu izbacite iz SNS-a

Autor:

Vesti

29.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Đukanović ne odustaje od obračuna sa stranačkom koleginicom i potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Vladimir Đukanović

- Neću glasati za buduću vladu ukoliko ministarka građevine u njoj ostane - kategoričan je Đukanović, koji je u razgovoru za Srpski telegraf dodatno zaoštrio priču, te je ispostavio zahtev da Mihajlovićeva mora da leti iz Srpske napredne stranke.

  • Ne birate reči kada kritikujete stranačku koleginicu. Šta joj najviše zamerate?

- Mihajlovićeva vrlo ciljano radi na štetu stranke kojoj oboje pripadamo, deluje u u interesu Saveza za Srbiju, pa ako joj je važno da te interese zastupa, a ne da stane iza svojih stranačkih kolega, onda treba da ode kod Dragana Đilasa jer joj je očigledno tamo i mesto.

  • Sad biste i da je isključite iz SNS?

- Smatram da je treba izbaciti iz stranke što pre, ne samo iz Predsedništva. Žena sve što radi u SNS radi protiv interesa stranke.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zorana Mihajlović
  • Čini se da je kap koja je prelila čašu bila mlaka reakcija ministarke na napade opozicije na Sinišu Malog?

- Ta žena očigledno po zadatku ima za cilj da uruši kredibilitet Siniše Malog jer daje političke izjave sledećeg tipa: "To je njegova privatna stvar, to je odnos njega i univerziteta." Učestvuješ na konferenciji na kojoj je bukvalno dželat Siniše Malog, mislim na rektorku Popović, daješ kredibilitet svemu tome i kažeš da to nije politička odluka. Zašto? Zato što imaš neki lični poriv jer si dobila zadatak da uradiš to prema njemu, da ga još više obrukaš, da ga još više unerediš. To je odsustvo lojalnosti i kolegijalnosti prema kolegi s kojim sediš u Vladi da je to nešto zastrašujuće.

Žena radi protiv interesa SNS, a u korist SZS. Nek ide kod Đilasa

Vladimir Đukanović, Predsedništvo SNS

  • Po čijem nalogu mislite da radi?

- Ne bih se izjašnjavao po čijem zadatku ima cilj da tako nastupa ili da uruši kredibilitet ministra Siniše Malog, ali ona na tome intenzivno radi kada kaže da je to njegova privatna stvar.

  •  
RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro

Moj stav

Jelena Vukoičić

Analitičar

Ovakvi disonantni tonovi u SNS govore kontra opoziciji koja optužuje Vučića kao autokratu ili da je SNS sekta. Apsolutno im je dato pravo da jedni druge kritikuju i zameraju mimo ideoloških stavova koji su im zajednički.

- Činjenica je da upadljivo ćuti kada u pojedinim medijima nastupe bezočni napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. E tada nje nigde nema! Nikad se ne uvlači ni u kakav politički fajt, već se primiri, pa kad bura prođe, onda izađe sa nekakvom nesuvislom izjavom. Nikada je ne napadaju mediji koji se obrušavaju na Vučića, već je hvale kako se lepo oblači i kako je smršala. Ne očekujem da će ikada iko ispitati kako radi njeno ministarstvo. Prosto, ona nema šta da traži u SNS i tačka.

  • Vi joj osporavate rezultate iako se u Srbiji grade auto-putevi, koridori...

- Da nema Vučićevog autoriteta, njeni rezultati u ministarstvu koje vodi ne bi ni postojali. Nije ona mnogo ni vredna, slika se, pravi sebi reklamu i promociju. Sve ovo, putevi i ovo što je izgrađeno, da nije bilo autoriteta Aleksandra Vučića, ti ne bi prišla tome.

  • Rekli ste da neće podržati buduću vladu SNS ako u njoj bude Mihajlovićeva...

- Nedajbože da uopšte dođe do te situacije, ali evo, otvoreno kažem da mi ne pada na pamet da glasam za njeno imenovanje. Na to me ne može naterati ni Vučić ni bilo ko drugi. Ona smatra da je bogomdana, a samo nas bruka. Slobodno može da pređe u Đilasov tabor jer, prema onome što radi, tamo i pripada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading