RASPAD SISTEMA: Nekoliko funkcionera DS napustilo stranku

Autor: Tanjug

Vesti

28.11.2019

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Predsedništva Demokratske stranke i internacionalna sekretarka Jovana Majstorović, doskorašnji predsednik omladine DS i član Predsedništva Velibor Pavlović i još nekoliko članova napustili su Demokratsku stranku, piše "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Lutovac sa saradnicima

Prema navodima lista, mesecima unazad demokrate ne mogu da se dogovore da li su za formiranje velike DS ili su odustali od te ideje i posvećeni su isključivo funkcionisanju kroz Savez za Srbiju.

Iako je do formalno pravnog ujedinjenja došlo u nekoliko beogradskih opština - na Vračaru, Novom Beogradu, Zvezdari, Paliluli, jasno je da nije svim organizacijama koje bi trebalo da budu deo velike DS pđednako stalo do realizacije.

Poslanici i istaknuti članovi DS poslali su nedavno inicijativu za formalno pravno ujedinjenje DS koje bi trebalo da potpišu članovi GO koji su za taj predlog, međutim, prenosi Blic, u Viber grupu "GO DS" u četvrtak je stigla poruka u kojoj se navodi da inicijativa nije zvanična inicicjativa DS već inicijativa pojedinaca i da proces ujedinjenja rukovode ovlašćeni organi stranke.

Demokrate su bile podeljene i oko toga da li treba učestvovati u razgovorima sa misijom Evropskog parlamenta koju predvodi Dejvid Mekalister, a koja bi trebalo da služi kao spona između vklasti i opozicije u dogovaranju fer izbornih uslova.


Demokratska stranka je u poslednjih godinu dana raspustila 60 opštinskih odbora, od čega 11 na Kosovu, a u sedam ili osam povereništava postavljeni su ljudi iz Paraćina, što je slučaj u Trsteniku, Varvarinu, Ćićevcu, Smederevskoj Palanci, Svilajncu, Kučevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jova

29.11.2019 11:27

DS postaje privatna stranka i utapa se u drugu stranku.