Lukašenko stiže u Beograd, a evo izbog čega!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

02.12.2019

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže danas u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će se sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, dvojica predsednika položiće vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

U utorak, posle svečane ceremonije u 10 časova, uslediće razgovor predsednika Vučića i Lukašenka u četiri oka, a potom plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije. Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Među temama razgovora biće podrška Belorusije teritorijalnom integritetu naše zemlje, pomoć oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije u međunarodnim institucijama i prilikom pokušaja lažne države da postane njihov član, ali i nastavak saradnje u oblasti namenske industrije i naoružanja.

Pre dolaska Lukašenka, Vučić će danas imati nekoliko sastanaka. On će razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom. Sastaće se i sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove EP Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Marina

02.12.2019 08:17

Pomoć Belorusije nam puno znači.

Mrmot

02.12.2019 08:24

Lukašenko je veliki prijatelj našeg naroda. Definitivno bi zajedno trebali da radimo na pojačavanju ekonomskih i kulturnih odnosa između naša dva naroda.

Milan

02.12.2019 08:38

Susret od izuzetno velikog značaja dvojice Predsednika. Velika saradnja u svim važnim segmentima. Moja puna podrška jakoj diplomatskoj aktivnosti Predsednika.

MilijanaLakić

02.12.2019 08:39

Naš predsednik će sa predsednikom Belorusije razgovarati o svim aktuelnim temama jer nam podrška Belorusije veoma znači i politički i ekonomski