Podignute optužnice protiv 6 osoba zbog ubistva Olivera Ivanovića

Autor: Republika

Vesti

02.12.2019

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest osoba N. S, M. R, S. A, D. M, Z. J. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo 16. januara 2018. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Slikovita Stvarnost
Oliver Ivanović

- Optužnica je podignuta za krivična dela "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja", "otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti saizvršilaca" i "manipulacija dokazima kod saizvršilaca" - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, 25. novembra tužilaštvo je saopštilo potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić neće biti optužen za ovaj slučaj i da će prema rečima tužioca koji vodi istragu, Sulj Hodže, optužnicom biti obuhvaćeno šest osoba za koje se sumnja da su pomagale u ubistvu Ivanovića

Hodža je tada rekao da se veruje da su identifikovali jednu od dve osobe, čije je slike policija dan ranije objavila i zatražila informacije od građana.

Međutim, njihova imena kasnije je javno spomenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se radi o studentima u Mitrovici, koji nemaju nikakve veze sa ubistvom Ivanovića.

Prema Hodži, ove osobe su, navodno, pratile Ivanovića nekoliko minuta pre nego što je ubijen.

Oliver Ivanović ubijen je ispred stranačkih prostorija Građanske inicijative SDP u Severnoj Mitrovici sa šest metaka 16. januara 2018. godine.

Tri osobe su još u pritvoru zbog ovog ubistva, dok je kosovsko tužilaštvo u ovom periodu proširilo istrage i na mnoge druge, uključujući i kolege bivšeg lidera SDP.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading