Vučić: Realno je da će nam EU otvoriti jedno poglavlje

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2019

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Alesandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima spremna četiri poglavlja za otvaranje u pristupnim pregovirima sa EU, a da je realno da će biti otvoreno jedno poglavlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Ne znam da li će Evropska unija otvoriti jedno, možda nijedno poglavlje, možda nekada i dva, a imamo pripremljena četiri za otvaranje, ali mi nismo na tom nivou da nam se otvore ta četiri, tako da biće od nula do dva, realno - jedno. Toliko smo zaslužili - rekao je Vučić, s dozom ironije, odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji sa liderom Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veberom.

Navodi da će Srbija tako sa 17 do sada otvorenih poglavlja "skočiti" na 18, što je, primetio je predsednik, "od istorijskog značaja za našu zemlju".

On je ranije više puta ponovio da je Srbija svoj posao odradila, ali da nije sve na nama, te da EU donosi političku procenu i odluku da li će i koliko poglavlja i kojom brzinom otvarati u pregovorima sa našom zemljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
mila

02.12.2019 15:33

Realno je da će nam EU otvoriti jedno poglavlje

Bojana

02.12.2019 15:37

To je normalno i ocekivano...

ceca

02.12.2019 17:50

Zasluzeno.

kija

02.12.2019 17:53

Svojom politikom i stavom smo ovo postigli.