Vučić iz Sočija: Podižemo kredit od 172 miliona i prvih 5 godina nećemo plaćati ništa!

Autor: Republika

Vesti

03.12.2019

21:05 >> 21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Podižemo kredit od 172 miliona ruskih para, zbog železnica. Jako je povoljan, prvih pet godina ne plaćamo ništa. Stizaćemo iz Beograda do Novog Sada za 35 minuta sa svim stanicama - rekao je predsdnik Srbije Aleksandar vučić u obraćanju iz Sočija uoči 17. susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Aleksandar Vučić

Tom prilikom je istakao da je Putin iskreni prijatelj Srbije i da će s Putinom razgovarati i o političkim i ekonomskim temama, o odnosima sa Prištinom, kako bismo rešili naše, ali i probleme u celom regionu, o tome kakve su njihove perspektive prema SAD i EU.

- Soči ne liči na onaj od pre šest godina, šta su sve Rusi uradili za to vreme. Tada smo razgovarali samo o našim dugovima prema ruskoj federaciji koje su nam ostavile bivše vlasti. Ja sam tada rekao da sve dugove vraćamo i zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije uspeli smo u tome - istakao je Vučić.

Vučić je izneo podatak da je robna razmena prošle godine bila 3,6 milijardi dolara, a da će u prvih 10 meseci ove godine preći nivo iz prošle godine, pre svega zbog toga što Srbija uvozi energente, usled ekonomskog i industrijskog rasta.

Kako je rekao, Srbija je uradila sve što je do nje što se tiče gasovoda.

Foto: TV Pink/printscreen

- Što je do nas, radimo sve. Ne smemo da gasimo našu proizvodnju. Hoćemo da proširimo naš gas, a ne da spuštamo naš gas i industriju. Rešavaćemo i to sutra na ručku sa Putinom – rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je kazao da je stvaranje sistema, što se vojske tiče, budući korak.

- Stvaranje sistema koji će stvoriti jaču i bolju vojsku je sledeći cilj. Mi nismo inferiorni u poređenju sa bilo kim. Bili smo nekada, ali danas smo daleko od inferiornog. Ako pogledate naše lovce i avione, videćete da nije ista vojska kao što je bila pre pet godina. Bolja je – rekao je Vučić.

Kazao je da je cilj Srbije da nastavi da ima dobre odnose sa Rusijom.

- Došao sam ovde čista obraza uveren u prijateljstvo Rusije prema nama. Savest mi je beskrajno čista po svakom pitanju. Ja sam presednik Srbije, volim Rusiju, Nemačku, Francusku, Ameriku ali najviše volim Srbiju – kazao je Vučić i istakao da se bori za interese svoje zemlje i svog naroda.

Komentarišući činjenicu da je poseta Rusiji usledila nakon afere "ruski špijun", Vučić je rekao da je on to zatvorio u razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan Harčenko

- Mi smo rekli istinu, savest nam je čista i uvereni smo da ćemo nastaviti sa razvojem najboljih odnosa sa Rusijom. Ako imaju šta da nam zamere, voleo bih to da čujem, nemam problem sa tim - rekao je Vučić.

Na podsećanje da su uoči njegovog odlaska u Rusiju, u Srbiju stigli ruski helikopteri MI 35, Vučić je ponovio da je reč o letelicama koje spadaju u najbolje na svetu.

- Vidim to kao dodatni gest prijateljstva i pruženu ruku Srbiji pred posetu Sočiju - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da je N1 televizija izveštavala da je u bolnici završio zbog ruskog špijuna, odgovorio je:

- U bolnici sam završio ne zbog špijuna, već nažalost, zbog sopstvene bolesti.

Foto: NIN

Na pitanje o napadima medija na predsednika Srbije Vučić je rekao:

- Kad prvi put objavite uperen snajper u predsednika države ja sam se na to nasmejao, jer je naša firma to iznosila na prodaju. To pokazuje razliku između pristojne i normalne Srbije i one koju oni predstavljaju. Posle pet dana da se bilo šta desi svejedno je. Kukate po 50 dana kad neko deli leteke. Neka oni rade svoj posao, što duže nastave to će ljudi jasnije da primete razliku.

O povezivanju njegovog brata Andreja Vučića sa aferom Jovanjica prokomentarisao je "šta više da kažem"?

 - Znali su svi od početka, nit ga je video, nit ga je čuo. Mi ga videli, mi ga uhapsili. Pa onda kažu da je to policija sama to uradila. Što se pravite glupi? - upitao je predsednik Srbije.

Đilas uradi sve što mi treba

Predsednik je prokomentarisao večeras i optužbe pojedinih lidera opozicije da je on kriv za raspad Demokratske stranke...

Foto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Vučić je ironično prokomentarisao da se u pauzama bavio samo stanjem u Demokratskoj stranci.

- Ja sam se negde u pauzama između svih mojih susreta samo bavio Demokratskom strankom, kako bi to oni rekli - rekao je  Vučić.

On je istakao da je Dragan Đilasa njegova desna ruka.

- Da sam se stvarno bavio tačno bih sve ovako uradio. Navijao bih za Dragana Đilasa iz sve snage, da ih pobedi, rasturi, da ih skloni i to je u redu. Zato ja kažem  da je Dragan Đilas moja desna ruka po tom pitanju sve što treba da mi obavi, on obavi.  Hvala mu na tome - završio je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ivana

03.12.2019 21:13

Jos jednom hvala Rusiji,ovo nam je velika pomoc!!!

kiza

04.12.2019 00:02

@Ivana - Most na Dunavu, Predsednice, dajte most, novi pancevac jedan sto pre!

Mrmot

03.12.2019 21:22

Više bih voleo da to možemo i sami bez ovih kredita,ali Srbija stvarno ne može više da čeka. Moramo modernizovati železnicu.

Milan Alasic

03.12.2019 21:24

Super moze li bolje od brace nase tako nesto da se dobije da i nasa zemlja zablista u punom sjaju da i nase zeleznice budu uspesne i savremene.