(VIDEO) Vučić posle sastanka sa Putinom: Zajedno ćemo otvoriti hram Svetog Save!

Autor: Republika

Vesti

04.12.2019

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji "Bočarov ručej".

- Imali smo veoma dobre razgovore, veoma sadržajne i kao predsednik naše zemlje izuzetno sam zadovoljan rezultatima. Zahvalan sam predsedniku Putinu na njegovom ličnom doprinosu da naši odnosi budu veoma dobri, zahvalan na mnogo toga što je uradio u prošlosti za Srbiju. Naša politička i ekonomska saradnja je odlična. Mi računamo na podršku Rusije na svim međunarodnim forumima i organizacijama, ali i Rusija računa na našu podršku. Za Srbiju je od ključnog značaja naša ekonomska saradnja, naša trgovinska razmena raste iz godine u godinu i verujem da će u 2020. godini biti još veća. Razgovarali smo i o brojnim i značajnim infrastrukturnim projektima. Predsednika Putina sam pozvao da dođe u Beograd, a sa velikom čašću sam prihvatio poziv da prisustvujem Danu pobede 9. maja u Moskvi. To je ogromna čast za nas! Posebno želim da se zahvalim predsedniku Putinu što poštuje nezavisnost Republike Srbije, što poštuje naš suverenitet i naše pravo da sami donosimo odluke - rekao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, stoji na zvaničnom Instagram nalogu predsednika.

Vučić je pred srpskim medijima govorio o detaljima sastanka.

- Naša industrijska proizvodnja raste i industrija nam najviše troši gas. Srećan sam što je Putin primetio naš napredak u ekonomiji. Neće biti jednostavno za gas, ali ići ćemo na zakazivanje novih količina - rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da Srbija trenutno ima skladišta gasa, ali da to nije dovoljno. 

O špijunskoj aferi

Predsednik je komntarisao da li je tačno da je dobio ponudu od Rusije da napravi tehničku vladu sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem.

- Nisam od Rusije dobio nikakvu ponudu, pogotovo ne od Vladimira Putina - rekao je Vučić.

Kada je reč o špijunskoj aferi koja je potresla Srbiju, predsednik je bio veoma kratak.

- Mi smo razgovarali o svim temama. Imamo dobre odnose i trudićemo da ih i dalje održavamo. Moramo da takve odnose i dalje čuvamo - rekao je kratko predsednik Srbije.

- Mnogo dobrih pitanja smo pokrenuli. Vojna saradnja je odlična, trenutno ćemo stati s nabavkom oružja. U petak ili subotu ćemo predstaviti nove helikoptere.

Vućić je rekao da bilo reči i oko kosovskog pitanja, o čemu je pričao Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

- Putin je istakao da će podržati Srbiju. Rusija je prijatelj Srbije, a Srbija je prijatelj Rusije. Niko neće u ime naših građana da odlučuje s kim ćemo da sarađujemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ivan

04.12.2019 15:25

Još jedna prilika da ugostimo predsednika Putina.

Odgovori 11 0
Andrijana

04.12.2019 15:40

Bice to jos jedan velicanstven i svecan dan za Srbiju.

Odgovori 13 0
Bojana

04.12.2019 15:50

Tako i treba...

Odgovori 10 0
Ela

04.12.2019 18:28

Odlicna ideja!