PALMEROV ULTIMATUM: Srbija i Kosovo da potpišu međusobno priznanje

Autor: b92.net, Republika

Vesti

04.12.2019

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izaslanik državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, što bi značilo međusobno priznanje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Metju Palmer

- Kada bi priznali jedni druge, mogli bi da reše sporna pitanja kao susedi - rekao je Palmer prilikom gostovanja na sarajevskoj televiziji N1.

Prema njegovim rečima, potrebno je da Beograd i Priština "sednu za sto, postignu dogovor i zajedno nacrtaju put ka evropskoj budućnosti".

Palmer je izjavio da je povod za pregovore to što i Srbija i Kosovo teže ka Evropi i da je stoga nephodno videti kakvi kompromisi su neophodni da bi se ostvario napredak.

 

 

- Potreban je sporazum koji će javnost na obe strane prihvatiti i podržati kao najbolji put napred - naveo je Palmer i dodao da je važno da taj sporazum bude "sprovodiv, pravičan i trajan".

On je rekao i da ima veoma dobru saradnju s izaslanikom Bele kuće Ričardom Grenelom i da to nije prvi put da SAD imenuju dva specijalna izaslanika za isto pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading