ĐINĐIĆEVO OBEĆANJE MLADIĆU: Dok sam premijer, nećeš u Hag

Autor:

Vesti

25.09.2017

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Đinđić lično je garantovao Ratku Mladiću da neće biti isporučen Haškom tribunalu, otkriva za Srpski telegraf Darko Mladić, sin uhapšenog generala.

- Đinđić je poslao svog čoveka kod mog oca 2002. godine i preko njega poruku: "Dok sam ja na čelu Vlade, nemoj da brineš" - kaže Mladić za naš list.

Darko Mladić veruje da bi Zoran Đinđić (na slici) ispunio svoje obećanje

Kako dodaje, ni dan-danas nema nikakve sumnje da bi pokojni premijer svoje obećanje i ispunio.

MOLIO ZA SMRT

- Verujem da je Đinđić bio iskren i da otac ne bi bio isporučen Tribunalu. Odmah posle njegove smrti stav države prema generalu Mladiću se promenio. To se odvijalo u fazama o kojima ne želim detaljnije da pričam jer bi se mnoga imena tu uplela - navodi sin srpskog generala čije je zdravlje u Hagu trenutno ozbiljno ugroženo.

Dok je Zoran bio živ, britanski SAS nije smeo da vršlja po Srbiji i možda su upravo zbog toga oni bili upleteni u njegov atentat, Milomir Marić

Mladić negira i nedavne navode generala Ace Tomića da je hapšenje njegovog oca inscenirano. Prema Tomićevim tvrdnjama, hapšenje generala Ratka Mladića u selu Lazarevo kod Zrenjanina 2011. godine bila je najobičnija nameštaljka i predstava za medije.

- Koliko je meni otac rekao, on se u toj kući nalazio od aprila 2006. godine. Tvrdim da nikada ne bi bio pronađen i uhapšen da se nije razboleo. Da bi sprečio da bude isporučen Hagu, nekoliko puta je molio Branka (rođaka u čijoj se kući krio, prim. aut) da ga ubije, ali on to prosto nije mogao da uradi - ističe Darko Mladić.

OSVETA BRITANACA

Da Đinđić ne bi dopustio Mladićevo hapšenje, uveren je i vrsni poznavalac ondašnjih političkih prilika novinar Milomir Marić. On tvrdi i da su netačni navodi britanskog novinara Juliana Borgera u knjizi "Trag koljača" da je Đinđić britanskim obaveštajcima nudio da im otkrije Mladićeve položaje.

- To je neistina. Zoran je bio patriota i verovao je da posle izručenja Miloševića, koje je dogovorio Vojislav Koštunica, više nikog ne treba dati Hagu. Tek kad je ubijen, Mladić je isteran iz vojnih objekata. Dok je Zoran bio živ, britanski SAS nije smeo da vršlja po Srbiji i možda su upravo zbog toga oni bili upleteni u njegov atentat - zaključuje Marić za Srpski telegraf.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading