Još jedno priznanje! Palma postao počasni član grčko-srpske Privredne komore u Solunu!

Autor: Republika

Vesti

06.12.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je počasni konzul Republike Grčke u Srbiji, počasni građanin grčkog grada Katerini, a kao predsednik Skupštine grada Jagodine uspostavio je odlične odnose sa Solunom, Katerini, Korintom, Perdikom i Hrisopulijem.

RepublikaFoto: Republika
Palma u grčko-srpskoj Privrednoj komori

Marković je pored toga izveo Srbiju i na more tako što je Jagodina dobila više hektara zemlje u opštinama Hrisopuli i Katerini, pored poznatog letovališta Paralije. Juče je za Markovića u Solunu stiglo novo priznanje iz Grčke.

Predsednik grčko-srpske Privredne komore sa sedištem u Solunu, Kostas Georgiakos je za sve Markovićeve zasluge na razvijanju ekonomske saradnje između dve zemlje predložio da predsednik Jedinstvene Srbije bude počasni član grčko srpske Privredne komore, što je Marković prihvatio.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Marković Palma

- Hvala vam na predlogu koji je prihvaćen. Ovo je treći put da se sastajemo i razgovaramo o privrednoj saradnji Grčke i Srbije i konstatovao sam da tu ima mnogo pomaka. Zasluge za to pripadaju i vama gospodine Kostas i nadam se da će već od naredne godine jedan broj grčkih firmi koje su nabavljale robu iz nekih drugih zemalja ubuduće zahvaljujući ovoj komori uvoziti robu iz Srbije i da će srpski proizvodi imati prioritet. Privrednici dve zemlje treba da iskoriste završetak auto puta kroz Srbiju, jer se sada mnogo brže stiže do Grčke, kao i postojanje luke u Solunu, jer se veliki broj srpskih proizvoda izvozi u svet morskim putem, kao i dobru ekonomsku saradnju između Srbije i Kine. Pozivam grčke privrednike da investiraju u Srbiji i zapošljavaju radnike, jer kod nas vlada ekonomska sigurnost i politička stabilnost. Privrednici iz dve države treba da iskoriste sve povoljnosti, jer bez ekonomije i ekonomske stabilnosti nema ni napretka, a Srbija danas napreduje jer je ekonomski i politički stabilna i sigurna - zaključio je Marković.

Kostas Georgiakos, predsednik grčko-srpske privredne komore je rekao da raduje što sve veći broj grčki privrednika želi da sarađuje sa srpskim firmama, kao i to što srpske kompanije imaju sve veće interesovanja za grčko tržište.

- Iskreno se nadam da će zbog svega navedenog privredna saradnja dve zemlje već sledeće godine premašiti cifru od milijardu evra - rekao je Georgiakos.

Sastanku je prisutvovao i generalni sekretar grčko-srpske privredne komore i košarkaška legenda Crvene zvezde i PAOK-a, Branislav Bane Prelević, danas predsednik KK PAOK. Sastanku u sedištu grčko-srpske Privredne komore u Solunu prisustvovali su i grčki članovi te komore, kao i načelnik Pmoravskog okruga Goran Milosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini, Marko Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading