Krivična prijava protiv Vučića zbog izjave o Račku

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.12.2019

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Prištini je podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom Kosova "zbog negiranja zločina i masakra u Račku", potvrdio je advokat Tom Gaši.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Aleksandar Vučić

Gaši je za Kosovo Onlajn rekao da je bio pravni zastupnik porodica kosovskih Albanaca, kada je bivši srpski policajac Zoran Stojanović proglašen krivim za krivično delo ubistva i pokušaja ubistva ispred Okružnog suda u Prištini, koji su tada, ističe, uglavnom činile sudije iz UNMIK-a.

- On je osuđen za masakr u Račku, 15. januara 1999. godine - kaže Gaši. On podseća da je juče proglašen krivim i bivši ministar Todosijević, a da je predsednik Vučić izjavio da su Račak izmislili albanski teroristi, i da se taj zločin nikada nije dogodio. - On je time počinio krivično delo izazivanja nacionalne mržnje - kaže Gaši.

Dodaje da se krivična prijava protiv Vučića sada nalazi u rukama Specijalnog tužilaštva koji će odlučiti o daljim koracima. - Od ovog trenutka Aleksandar Vučić ima krivičnu prijavu za to krivično delo u Tužilaštvu Kosova - rekao je Gaši.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Sasas

06.12.2019 17:49

Jos jedna veoma glup potez siptara.

Dejan

06.12.2019 18:00

Boli Pristinu istina.

Bane

06.12.2019 19:24

Albanci kao i uvek, gledaju da isprovociraju koliko god je to moguće.

sima

06.12.2019 19:30

Oni samo iznenadjuju svojim glupostima nista pametno od njih da cujes ni da vidis!