Čeda otvorio rafalnu paljbu po SZS: Porediti bojkot '97. i danas je bezobrazluk!

Autor: Tanjug

Vesti

07.12.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da se iza namere "manjeg dela opozicije" da bojkote predstojeće izbore kriju sebični interesi, od kojih ni društvo ni država, a naročito građani neće imati nikakve koristi.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

- Kada pričam o bojkotu izbora, kada razmišljam o tome, na prvom mestu me zanima koju korist imaju ljudi od svega toga. Koliko vidim, u tom bojkotu se traži prilika da neke partije nestanu, neke koje se muče da zažive, da im se da nekakva snaga, a verovatno treba da se i naprave neke nove - rekao je Jovanović za najnovije izdanje "Užičke nedelje".

On je dodao mu je "jasno" da su protesti za lidere opozicionog Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića "samo finansijski aranžmani".
 

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Jovanović je dodao da se današnja situacija ne može porediti sa onom 1997, kada je takođe deo opozicije bojkotovao izbore.


- Ti koji u 2020. godini traže 97. godinu pokazuju samo da ne razumeju ništa. Niti je (Aleksandar) Vučić (Slobodan) Milošević, a još manje je Đilas Zoran Đinđić. Ovo nije više na taj način zatvoreno društvo kao što je to bilo devedesetih godina, i za mene je bezobrazluk porediti ove i tadašnje prilike - rekao je lider LDP-a, koji je prethodno bio funkcioner Demokratske stranke.

 

 

On je takođe govorio i o vezama Dragana Ðilasa s Moskvom, navodeći da je to poznato, ali da to, međutim, mnogi prećutkuju.


- Pitanje je zašto oni koji to znaju prećutkuju činjenicu da je prvi saradnik Dragana Đilasa više u Moskvi nego u Beogradu, i da tamo ide u nadi da će izlobirati promenu vlasti u Srbiji, naravno pod uslovom da su oni ti sledeći - rekao je Jovanović.
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Predstavnici Saveza za Srbiju


Dodao je da je u sadašnjoj situaciji jasno i da Rusija ima svoje interese.

- Njihov rukopis prepoznajem u programu Saveza za Srbiju, gde se Evropa ne spominje, ljudska prava ne postoje, ali ono što je očito najvažnije, to je nekakva pravoverna kosovska politika - rekao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading