UST: Pomoćnici rame uz rame sa sudijama i tužiocima

Autor: Republika

Vesti

08.12.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije sa ponosom obaveštava javnost da je na zajedničkoj skupštini Udruženja sudija i tužilaca Srbije i Udruženja sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, održanoj dana 30.11.2019. godine potpisan Ugovor o statusnoj promeni pripajanja između udruženja, na osnovu kojeg se Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije pripaja Udruženju sudija i tužilaca Srbije, sa kojim deli istoriju, principe i ciljeve.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Odredbom člana 2 navedenog Ugovora ugovorne strane saglasno su konstantovale da su ciljevi zaključenja ovog Ugovora unapređenje položaja pravosudnih profesija vladavina prava. Na zajedničkoj skupštini je Udruženje sudija i tužilaca Srbije izvršilo promene unutar organa, kako bi se dodatno ojačalo sudijskim i tužilačkim pomoćnicima, istovremeno omogućivši time da pomoćnici budu ravnomerno zastupljeni u organima udruženja.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije  i Udruženje sudijskih i tužilačkih pomoćnika Srbije, kao strukovna udruženja, koja okupljaju sadašnjost i budućnost pravosuđa, nastaviće svoju borbu za samostalno i nezavisno pravosuđe iz sudnica i kabineta, gde su naši članovi svakodnevno, boreći se za pravo i struku svojim znanjem i hrabrošću, dok borbu za projekte i novac ino-finansijera, kao i do sada, ostavljamo  autentičnim udruženjima. 

Obaveštavamo javnost da Udruženje sudija i tužilaca Srbije ima 612 članova (75% sudija i tužilaca i 25% pomoćnika, akademaca i pripravnika). Danas mi postavljamo pitanja, koliko druga strukovna udruženja imaju članova i da li su ažurirali svoje spiskove u poslednjih 15 godina?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading