STEFANOVIĆ U PEKINGU: Srbija simbol bezbednosti i borbe protiv korupcije

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2017

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Pekingu će Srbija u okviru Interpola nastaviti da sarađuje sa svim državama sveta u naporima da se pobede terororizam, organizovani kriminal i svaki vid ugrožavanja bezbednosti građana.

RepublikaFoto: Tanjug
Dobra saradnja: Stefanović i Meng Ðijendžu

- Poruke koje smo danas čuli od predsednika NR Kine Si Ðinpinga, ali i drugih učesnika, pokazale su da samo zajedno, ujedinjeni možemo pobediti ovakvu vrstu opasnosti i da ne postoji zemlja koja je dovoljno jaka da sama to uradi - naveo je Stefanović po završetku zasedanja Generalne skupštine Interpola u Pekingu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je ministar kineskim prijateljima Srbije zahvalio na ogromnoj podršci i pomoći, pogotovo kada je reč o zaštiti integriteta Republike Srbije. 

- Zahvaljujući toj, ali i podršci drugih prijatelja u Interpolu, uspeli smo da sprečimo da samoproglašeno Kosovo samostalno uđe u sastav ovog organa - istakao je ministar.

On je izrazio nadu da će i u budućnosti uspevati da zajedno sa našim prijateljima pobeđujemo sve izazove koji su pred nama. 

- Srbija nastavlja da bude zemlja koja predstavlja simbol bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na teritoriji čitave naše zemlje i mi ćemo u saradnji sa drugim zemljama nastaviti da radimo u tom pravcu - istakao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Greder

26.09.2017 16:29

Srbija je značajno doprinela borbi protiv korupcije a to i Peking prepoznaje.

ljupce

26.09.2017 16:35

Uspesno se borimo protiv korupcije a i uspevamo.Jeste polagano i puno prepreka ima ali svescemo je na minimum.To jedno veliko zlo.

vuk

26.09.2017 16:42

Srbija i Kina imaju odlicnu saradnju!

Sanja

26.09.2017 18:04

@vuk - Srbija i Kina su jos vise ucvrstile svoju saradnju sto je dobro.