Vučić sutra na multimedijalnoj izložbi o aktuelnim projektima!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.12.2019

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Multimedijalna izložba "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" biće otvorena sutra u Palati Srbija u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja biće prikazani u čak pet sala, saznaje Tanjug.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Izložbu će, zajedno sa predsednikom Vučićem, otvoriti potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

U sali "Koridor 10" biće predstavljena maketa tunela Manajle, zatim velika mapa Koridora sa svim kakteristikama, velika maketa mosta Vrla kod Vladičinog Hana, a biće postavljen i informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata na Koridoru 10.


Posle prolaska kroz "naplatnu rampu", ulaziće se u salu "Miloš Veliki" u kojoj je predstavljen istoimeni autoput.

U toj sali na velikom zidu biće izložena fotografija i artifakti Miloša Obrenovića i najznačajniji datumi koji su vezani za njegovu vladavinu.

Takođe, biće postavljen informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata na tom autoputu.

U sali "Železnica" nalaziće se velika mapa svih naših pruga, maketa najsavremenijeg voza Štadler, vagon restoran sa sedištima kao u vozu, gde se može viditi kako izgleda kada na našim prigama voz ide 100 kilometara na sat, kao i informativni pano sa fotografijama najznačajnijih objekata.

U sali "Avio-saobraćaj, maketama aviona predstavljena su naša tri aerodroma, linije od javnog interesa koje je uvela Vlada Srbije, Er Srbija i institucije u avio saobraćaju, sa simulatorima sletanja na naše aerodrome i informativni panom o istoriji vazduhoplovstva u Srbiji.


U sali "Vodni saobraćaj" predstavljen je kompletan projekat "Beograd na vodi" sa mulitmedijalnom prezentacijama i virtuelnom (VR) turom kroz naselje i objekte, naše luke i brodogradilišta, pristaništa i investicije u toj vrsti saobraćaja, uz prezentaciju najsavremenije bove za sigurnu plovidbu Savom i Dunavom.

U toj sali je jedan deo posvećen i ulaganju u komunalnu infrastrukturu, u pijaću vodu, kanalizaciju i ulaganja u sanaciju deponija i reciklažne centre.

Na kraju će biti predstavljen projekat izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti sa delom oglednog stana.

Izložba će biti otvorena u 17.45 u Palati Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Mia

15.12.2019 16:22

Veliki uspeh je građenje infrastrukture koja je moderna i povezuje celu Srbiju.

Baki

15.12.2019 16:24

Pristalice opozicije bi trebale da posete izložbe da vide kako su trebali da vladaju i da vole svoju zemlju.

Hedona

15.12.2019 17:18

Ovo su zaista veliki uspesi Vlade naše države. Srbija konačno ima predsednika koji se bori za naš narod i državu.Srbija se nalazi na pravom putu razvoja.

Verica

15.12.2019 18:55

Srbija ima mnogo toga da pokazuje iz oblasti gradjevinarstva i saobracaja.