ĐUKANOVIĆEVA PORUKA OPOZICIJI NE OSTAVLJA DILEME: Nećemo dozvoliti prelaznu vladu, nema vlasti po "makedonskom scenariju"

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2019

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Funkcioner SNS i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović izjavio je danas da Srpska napredna stranka neće dozvoliti prelaznu vladu i dolazak na vlast bez izbora, kako to žele ljudi okupljeni oko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Vladimir Đukanović

On je rekao da je to možda moglo po scenariju iz Skoplja i kod Gruevskog, kako bi to deo opozicije želeo, ali, ističe, u Srbiji to neće moći.

Đukanović je kazao da "družina okupljena oko Đilasa, Jeremića i Obradovića" zna koliko minornu podršku ima među građanima i zato putem društvenih mreža pokušava da stvori opasnu atmosferu linča i veoma ružan ambijent.

Zato su, kaže, najavili dalje akcije, jer pošto poto idu u bojkot izbora.

- Oni su došli do faze da traže da izbori moraju da se pomere za devet meseci, jer za njih suština nisu izborni uslovi, već je ključni zahtev da uđu u vlast bez izbora, pa makar i posle devet meseci - kazao je Đukanović u poruci na Jutjubu.

 

 

On je dodao da Đilas želi scenario iz Skoplja, dakle prelaznu vladu u koju ulazi opozicija, i za to njegovi sledbenici koriste društvene mreže, pri čemu je kljucni zahtev da dođu do fotelje bez izbora.

- Oni znaju da na izborima ne mogu da dobiju ništa, pa zato prethodno moraju da delegitimizuju čitav izborni proces - naglasio je Đukanović, dodajući da ih ne zanima to što Ustav ne dozvoljava tu vrstu pomeranja izbora.

- Njih to ne zanima, oni insistiraju na tome da se izbori pomere mimo zakona i Ustava, to je njihov sistem dolaska na vlast , ali to neće proći jer ovde narod jasno izražava svoju volju - ukazao je Đukanović, ističući da dolazak na vlast mimo volje naroda, na antidemokratski način, neće biti moguć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading