(VIDEO) Otvaranje izložbe "Ništa više nije daleko": Predsednik Vučić obišao sve multimedijalne sale

Autor: Republika

Vesti

16.12.2019

16:15 >> 16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečano je otvorena izložba "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" u Palati Srbija...

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je obilazeći izložbu zajedno sa ministarkom građevine Zoranom Mihajlović i predstavnicima Puteva i Koridora, u čak pet sala u Palati Srbija, rekao da je za njega "najmoćniji i najkorisniji" most preko Save i Kolubare kod Obrenovca.


Vučić se prolazeći kroz sale u kojima su pojedinačno predstavljeni infrastrukturni projekti, između ostalog informisao i o Plavom vozu i predlozio da bi Titov voz mogao da se iskoristi kada dolazi neko od stranih zvaničnika u posetu Srbiji.

Kada ćemo da uradimo marine i pristaništa i za obične čamce u Beogradu, zapitao je Vučić nadležne obilazeći salu "Vodni saobraćaj" i dobio dogovor da se već radi na tim projektima.

Predsednik se upoznao i sa kompletnim projektom "Beograd na vodi" i pogledao mulitmedijalnu prezentaciju sa virtuelnom turom kroz naselje i objekte.
RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Obilazak


U delu gde je predstavljen projekat izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti sa delom oglednog stana, Vučić je na informaciju da će do aprila biti raspisani tenderi za izgradnju ukupno 5.700 stanova za pripadnike službi bezbednosti, a do kraja 2020. za 8.000 stanova, rekao da treba graditi i još više.

Vučić je obišao i maketu tunela Manajle i najsavremenijeg voza "Štadler", kao i vagon restoran sa sedištima, gde se može videti kako izgleda kada na našim prugama voz ide 100 kilometara na sat.

Reč je o multimedijalnoj izložbi koja će za građane biti otvorena u četvrtak i petak, od 12 do 17 sati.

Predstavnici medija su pre toga mogli da pogledaju izložbu, a u prvu salu pod imenom "Koridor 10" ulazi se kroz maketu tunela "Manajle", u kojoj su postavljena dva video bima koja predstavljaju sam tunel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.