Kurti obrnuo ploču: Sad hoće da se sastane sa Srpskom listom

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas da će se sastati s predstavnicima Srpske liste i razgovarati s njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva pripadniku srpske zajednice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je objasnio da će se s predstavnicima najjače stranke kosovskih Srba, za koju kaže da je "produžena ruka Beograda", sastati s obzirom na to da nema drugih predstavnika srpske manjine u kosovskoj skupštini osim Srpske liste.

- Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti, ali je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće - rekao je Kurti i dodao da njegov problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska.

On tvrdi da ne želi da ekskomunicira Srpsku listu i najavljuje da će po pitanju srpskog ministra poštovati Ustav, ali dodaje da nema obavezu da vlada u političkoj koaliciji sa Srpskom listom.

Srpska lista je na vanrednim kosovskim izborima osvojila svih deset poslaničkih mesta koja su u skupštini rezervisana za srpsku zajednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading