Božićeva osudila neljudski odnos Boška Obradovića prema migrantima

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2019

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sandra Božić danas je najjoštrije osudila neljudski, kako kaže, otvoreno fašistički odnos Boška Obradovića, njegovih Dveri i SzS prema migrantima, oličen u najavljenoj Peticiji protiv ulaska i boravka migranata na teritoriji Srbije i postavljanja fizičkih barijera na granicama naše zemlje.

RepublikaFoto: printskrin/TV Hepi
Sandra Božić

- Smatram da se ovim metodama dokazani fašisti nastavljaju svoju pogubnu kampanju anticivilizacijskog iživljavanja - saopštila je Božić, podsećajući da su i građani Srbije, i drugi naši sunarodnici, u više navrata tokom istorije nekome bili migranti, spasavajući goli život pred nesrećom.

- Odatle se i razvio odnos Srba prema ovoj temi, a opšte je poznato da su Srbi otvoren i gostoljubiv narod, uvek spreman da pomogne, pogotovo kada je reč o najosetljivijim kategorijama migranata, kao što su žene i deca - navela je ona.

Napomenula da se zna da je Srbija tranzitno područje za migrante koji imaju želju samo da odu u neku od zemalja Evropske unije, a da kao dobar domaćin, Srbija je već pružila i pruža sve što je u njenoj moći kako bi taj tranzitni boravak migrantima bio što manje traumatičan.

Božić ističe da nam ksenofobija i predrasude neće rešiti probleme, već samo doneti nove.

- A Ljotićevca Boška Obradovića obaveštavam da o interesima građana brine odgovorna vlast kroz institucije i da se na tužnoj sudbini ljudi koji beže od nevolja rata i sukoba ne dobijaju nikakvi politički poeni. Samo se ispoljava fašistički karakter Boška Obradovića, njegovog gazde Ðilasa i ostalih koji su prihvatili da tom gazdi služe - zaključila je Božić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Nikoletka

17.12.2019 19:41

Sta ocekivati od Boska koji nista ljudsko ne zna da prihvati.

Sasa

17.12.2019 20:38

Mnogo toga što radi Obradović je zvaku osudu, kao i ovaj odnos prema migrantima.

Tina

17.12.2019 22:21

Naravno da je za svaku osudu ovakvo ponasanje Obradovica prema migrantima.

Merima

17.12.2019 22:50

Šta drugo očekivati od Boška ljoticevca, u njemu nema ništa ljudsko, pokazao je da mu ništa nije sveto čak ni deca migranti pogođena teškom sudbinom.