Vučić otvorio deonicu Surčin-Obrenovac: Srpski narod je danas bogatiji za više posla, fabrika, puteva, hvala kineskim prijateljima

Autor:

Vesti

18.12.2019

10:08 >> 11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas prisustvuje otvaranju deonice auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca. Deonica je duga 17,6 kilometara i povezaće auto-putem ceo potez od Beograda do Čačka od 120 kilometara. Završetkom i tog dela autoputa "Miloš Veliki" od Beograda do Čačka će moći da se stigne za oko sat vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić sa kineskom i srpskom delegacijom na deonici od Surčina do Obrenovca

12.30 - Čestitam vam na završenom autoputu Beograd-Čačak. Trebalo bi svi da ste ponosni, jer ćemo moći da se pohvalimo da smo svi učestvovali u izgradnji autoputeva u našoj zemlji.

- Danas su se Beograd i Čačak probudili i rešili da krenu jedan ka drugom. Do juče su Čačak i Beograd bili udaljeni 2,5 sata vožnje, a sada samo sat vremena. Danas je srpski narod postao bogatiji za više vremena, više posla, i više fabrika - istakao je Vučić, koji je istakao da je to "najbolji poklon koji Srbiji možemo da damo".

12.22 - Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je ovom prilikom da joj je veliko zadovoljstvo što prisustvuje ovom događaju koji je, kako kaže, veliki događaj i u razvoju Srbije, ali i srpsko-kineskih odnosa. "Drago mi je što je Srbija postigla veliki rezultat u oblasti infrastrukture, u čemu su i kineska preduzeća dala svoj mali doprinos", navela je ona. Kako je kazala, "nigde više nije daleko", kao i da je čula da je ova deonica od Surčina do Obrenovca završena pre roka. Čen Bo je čestitala i predstavnicima Srbije, ali i kineskim graditeljima koji su učestvovali u ovom projektu.

Ona se okupljenima obratila na tečnom srpskom.

12.19 - "Aleksandre čestitam", rekao je član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je govorio na otvaranju ove deonice. Kako je kazao, Srbija je zemlja koja se u regionu najviše razvija, i da se nada da će tim tempom nastaviti naredne godine.

12.08 - Na ceremoniji svečanog otvaranja okupljenim građanima prva se obratila potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, koja je rekla da predaje građanima novih 17,6 kilometara autoputa, zatim Milorad Dodik i drugi.

Foto: Grad Beograd

Prvi čovek kompaniji CCCC obratio se u jednom momentu na srpskom jeziku, rekavši: "Ništa više nije daleko".

11.50 - Nekoliko hiljada građana okupilo se ispred bine gde će biti odražno ceremonija svečanog otvaranja novoizgrađene deonice autoputa "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca. 

11.44 - Na pitanje da prokomentariše pojedine izjave lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, on je rekao da danas "otvara autoput i "ne mogu da pričam o Kurtiju". "Neka danas priče neko drugi. Hoćeš ti Ana (Brnabić)? - pitao je on, na šta je ona upitala: "Što ja?".

11.42 - Vučić je najavio odlazak u Albaniju, u Drač, gde će se razgovarati o inicijativi "mali Šengen". Kako je kazao, moguće da će se njemu, Zaevu i Ediju Rami priključiti i predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Tokom vožnje do Surčina, Vučić se osvrnuo na slavu Sveti Nikola koju obeležava, rekavši da će sutra ići u crkvu da seče kolač.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

11.30 - Delegacija na čijem je čelu Vučić se nakon mosta preko Save i Obrenovačke petlje, uputila dabldekerom ka Surčinu. Obilazeći novoizgrađenu deonicu Vučić je rekao:

"Ovo je velika stvar. Taman mi je da završim mandat i mogu ponosno da odem".  

11.27 - Ne mogu da vam objasnim koliko sam srećan, hteo sam da skačem od sreće! To je jak kraj, vredni domaćini, to za dve godine da se završi... Da još podignemo taj kraj posle svih udara - rekao je Vučić posle obećanja kineskih izvođača da put do Požege može da bude gotov do kraja 2021. godine.   

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić

- Hvala vrednim radnicima, koji su uradili veliki posao za našu zemlju, hvala im na borbenosti i čestitam svim građanima Srbije otvaranje Surčin-Obrenovac. Beograd-Čačak stizaće se za sat vremena, to je ono što smo sanjali decenijama! - poručio je Vučić tokom obilaska nove deonice autoputa, dobacivši šaljivo direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku da sve ovo on namešta, da put ide do Čačka!

11.25 - Vučić je rekao da će zajedno sa premijerkom Brnabić 28. decembra građanima predstaviti snažnu reformsku agendu kako bismo postigli rast od šest odsto.

11.20 -  Vučić je rekao i da treba da se nabave bolja vozila za rečnu policiju.

- To bismo kupili, jedno 15 do 20 komada, da bude dobro i jeftinio - rekao je on. Kako je dodao, za tačno dve godine ići ćemo autoputem Miloš Veliki do Požege.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić sa radnicima koji su napordno radili da završe sve i pre roka

- Lučani će da procvetaju, imaće dva tunela, neće se više ići ovčarsko-kablaskom klisurom. Za sve to imamo novac, nemamo problema sa plaćanjem - rekao je predsednik Srbije.

11.17 - U razgovoru sa jednim od direktora kineske kompanije CCCC, koja gradi autoput, Vučić je rekao da deonica autoputa od Preljine do Požege treba da se završi do kraja 2021. godine, ali da će biti teško zbog složenosti radova, tunela... "Ljudi čuli ste, obećao je da će do 2021. biti gotov put do Požege", rekao je Vučić .

Besplatna putarina

Novom deonicom autoputa "Miloš Veliki" vozači će uštedeti i vreme i novac. Neće više čekati kod Obrenovca najmanje pola sata na ulaz i izlaz sa autoputa, a neće dodatno ni potrošiti novac pošto neće biti novih naplatnih rampi.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Ova deonica pripada Beogradu i zato na njoj neće biti putarine. Putarina počinje da se naplaćuje tek na rampi kod Obrenovca ka Čačku.

- Džang sve lepo govorim od tebi, da ne brineš! On je mnogo težak čovek, mnogo odgovoran ali mnogo težak! Kineski inženjeri su ovo fantastično odradili! - rekao je Vučić obraćajući se kineskom izvođaču radova od kojeg je, kako je rekao, dobio obećanje da će do Požege put biti gotov za dve godine pa više nećemo morati kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

11.10 - Predsednik Srbije stigao je na deonicu auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca.

 

11.00 - Predsednik Vučić je u neformalnom razgovoru sa Dodikom, Brnabić, Mihajlović i ambasadorkom Kine rekao: "Čestitam vam ljudi. O autoputu se priča bar 50 godina. Mnogo smo srećni. Još da završimo autoput do kraja 2021. godine... Za koji dan otvaramo Z krak na Koridoru. Sjajna godina!".

10. 56 - Osim predsednika Vučića, događaju prisustvuju i Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, Zorna Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije" i Čen Bo, ambasadrka Kine u Beogradu.

Novi autoput ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra, kao i dve velike petlje Surčin i Obrenovac, a kako će izgledati cela deonica i ko će imati koristi od nje pročitajte OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sanja

18.12.2019 10:16

Deonica auto-puta Beograd-Cacak ce uveliko pomoci gradjanima da brze i sigurnije stignu do zeljene destinacije.

Maka

18.12.2019 10:17

Sve pohvale za sve moderniju i savremeniju putnu infrastrukturu u Srbiji.

Mrmot

18.12.2019 10:38

Ovo je veliki dan za Srbiju i taj kraj. Mnogo se toga uradilo za svega par godina,čovek prosto da ne poveruje da je sve to istina ali rezultati su tu.

Natasa

18.12.2019 10:41

Ponosni smo na našeg predsednika!