Tači odgovorio na Ramin poziv: Kosovo ne učestvuje na samitu lidera Zapadnog Balkana

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2019

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači zahvalio se albanskom premijeru Ediju Rami na pozivu da učestvuje na trećem regionalnom samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Tirani, ali i odbio učešće na tom skupu.

Tači/Rama

Obrazlažući odluku, Tači je na Fejsbuku napisao da Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisno Kosovo i konstatovao da "sve dok ne postoji obostrano priznanje s tim državama, ne može biti napretka u pogledu regionalne saradnje".

Tači je naveo da je uzajamna podrška i saradnja izmedu Kosova i Albanije "prirodna je i trajna".


"Medutim, za razliku od Albanije, Kosovo i dalje ima ozbiljne prepreke u konsolidaciji svoje državnosti. Nažalost, glavna prepreka dolazi iz Srbije, koja u svim svojim oblicima i mogućnostima stalno podriva naše napore na konsolidaciji našeg državljanstva", piše Tači na Fejsbuku.

On je istakao da "Kosovo teži ka članstvu u NATO i EU", a ne da bude deo "regionalnih eksperimentalnih inicijativa", koje su rezultat nesposobnosti EU da otvori vrata članstva državama Zapadnog Balkana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading