ZAHAROVA RASKRINKALA VESLI KLARKA: Prvo je bombardovao Jugoslaviju, a sad ima firme na KiM

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bivši komandant NATO u Evropi Vesli Klark, koji je naredio bombardovanje Jugoslavije, sada je povezan sa dve velike kompanije koje posluju na Kosovu", izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RepublikaFoto: youtube.com/RT
Marija Zaharova

Ona je to rekla povodom Klarkove izjave da Rusija koristi Balkan za svoje interese.

- Ko o tome govori? Ne treba nas optuživati da se bavimo onim čime se sami bavite, gospodo! Klark bi trebao da objasni o takozvanom honoraru koji je dobio od Kosova za otcepljivanje pokrajine od Srbije - rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Kako je rekla, zanimljivo je da je ta kompanija dobila od Prištine pravo za iskopavanje mineralnih sirovina na skoro trećini teritorije Kosova.

 

 

- Radi se, pre svega, o ogromnim rezervama lignita. On je, takođe, povezan sa firmom ''Geominerali'', a ona se, sa svoje strane, bavi izvozom otpadnog metala iz pokrajine - rekla je Zaharova.

Zaharova je upitala i da li je zbog ekonomskih inetresa istovremeno izdato naređenje da se bombarduje region.

- Kada se govori o koristoljubivim interesima, njih treba prvo potražiti kod pomenutih osoba. A zatim će se naći i razlozi da se opravda agresivno mešanje u unutrašnje poslove Jugoslavije, naći će se povod da se bilo ko optuži za prljave igre - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading