PRLJAVA IGRA CRNOGORSKIH PORTALA BLISKIH VLASTI: Ovako su izvrnuli reči predsednika Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2019

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića večeras na televiziji O2 pojedini portali bliski vlasti u Crnoj Gori pokušali su da zloupotrebe, interpetirajući zlonamerno Vučićeve reči kako bi se u tamošnjoj javnosti stekao utisak da šef srpske države posredno podržava takozvanu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, pišu "Novosti".

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Vučićev stav o spornom zakonu o slobodi veroispovesti pojedini sajtovi u Podgorici izvukli su iz konteksta citirajuci kako je predsednik Srbije rekao da Crnogorska autokefalna crkva i de fakto i de jure postoji i pre uspostavljanja nezavisnosti 2006.

Kako je "Novostima" rečeno u Predsedništvu Srbije, suština je u tome da je Vučić na nedavnom sastanku sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem jasno rekao: "sve da ste sto odsto u pravu, a niste, ne možete da otimate nešto što je 100 godina nečije u cistoj državini".


Kako su "Novostima" rekli sagovornici sa Andrićevog venca, predsednik je čvrsto uz kanonski priznatu SPC i večerašnje izvrtanje suštine njegove poruke ocenjuje se kao sračunati pokušaj medijske manipulacije namenjen crnogorskim unutrašnjim prilikama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
M Novosel

24.12.2019 08:15

To je bruka i sramota.

Vojkan

24.12.2019 08:31

To je njima na casti jer pokazuju zapravo kako su prljavi!

meda

24.12.2019 08:47

Bruka i sramota

meda

24.12.2019 08:48

Samo pokazuju koliko su prljavi