NEĆE BITI PREDIZBORNE KOALICIJE: Male šanse da SNS i SPS budu na jednoj listi

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politika i Novosti u sutrašnjim se štampanim izdanjima bave najavama predizbornih i postizbornih koalicija, a glavna je tema da li će SPS i SNS ići zajedno ili odvojeno na prolešne izbore.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vučić i Dačić

Tako Politika pod naslovom "SNS i SPS idu odvojeno na izbore", piše da će naprednjaci i socijlaisti na parlamentare, pokrajinske i lokalne izbore ići odvojeno, tačnije u koaliciji s manjim strankama i svojim tradicionalnim partnerima, dok se nakon izbora očekuje velika koalicija po modelu da se vlast u državi preslika na lokalni nivo.

I dok Politika piše da ponuda lidera socijalista Ivice Dačića o zajedničkom nastupu s naprednjacima na izborima nije odbačena, ali ni prihvaćena u vrhu naprednjaka, Novosti prenose da su "Dačić i Mihajlovićeva u klinču zbog liste".

Izvor Politike iz SNS se poziva na poslednja istraživanja javnog mnenja koja njihovoj stranci daju 55 odsto, zbog čega je, smatra, besmisleno da idu u koaliciju sa socijalistima.

S druge strane, socijalisti kažu da bi im tako kampanja bila jeftinija, jer ako idu samostalno, kako za Poltiku kaže jedan socijalista, treba im pet miliona evra, a socijalistička partija, dodaje, godinama kuburi s finansijama.

 

 

Izvor Politike iz SPS kaže i da niko, tačnije nijedan organ stranke nije predložio zajedničku listu, ali i da je siguran da bi ta ideja "prošla" ukoliko bi došla od Dačića.

Upravo je Dačić i predložio predizbornu kolaiciju, a za sada je odgovor stigao jedino od potpredsednice SNS Zorane Mihajlović, koja je uverena da je takva ponuda rezultat želje socijalista da očuvaju svoje pozicije.

Dačić je na to odgovorio da on koaliciju nije ni predložio Mihajlovićevoj, te da će o tome razgovarati samo s Aleksandrom Vučićem, uz pojašnjenje da je koaliciju predložio zbog jedinstva državne politike, a ne zbog straha od rezultata.

Kako bilo, Politika najavljuje da će o mogućnsoti saradnje naprednjaci formalno razgovarati na sednici Glavnog odbora stranke koja se očekuje narednih dana, uz komentar da je malo verovatno da SNS i SPS izađu na izbore na jednoj listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
zdjurdjevic

24.12.2019 08:08

Ići će zajedno sigurno, jer SPS se praktično već utopio u SNS i nije više ozbiljna stranka i pitanje je kako bi prošao, a Dačić neće da reskira jer bi mu posle izbora znatno opao koalicioni kapacitet.

M Novosel

24.12.2019 08:14

Još je rano govoriti o bilo kakvim predizbornim koalicijama.

Ivana

24.12.2019 08:15

Prava slika velike podrske koju uziva SNS ce se videti,ako izadju sami na izbore!

Rash

24.12.2019 08:23

Kako god bude bilo ja imam svog favorita i tako cu glasati.