DEFINITIVNO PUKLI! Bez dogovora Kurtija i Mustafe!

Autor: Tanjug

Vesti

25.12.2019

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta Samoopređeljenje Aljbin Kurti saopštio je večeras da se na sutrašnju konstitutivnu sednicu kosovske skupštine ide bez dogovora o vladi sa Demokratskim savezom Kosova. Kurti je u objavi na Fejsbuku napisao da je njegova stranka pravila kompromise, ali ne i DSK, kao i da je DSK sinoć odbio poslednju ponudu Samoopredeljenja, prenosi Kosovo onlajn.

Isa Mustafa i Aljbin Kurti

Lider Samoopredeljenja je zatražio od DSK da odluku o predsedniku privremenih institucija u Prištini donesu kasnije.

- Pitanje predsednika najbolje bi bilo da se odloži za kasnije. Međutim, ako DSK insistira na tome da mi definitivno obećamo da će ga nominovati DSK, u tom slučaju nama će pripasti i MUP, koji je od vitalnog znacaja za borbu protiv kriminala i korupcije - kazao je Kurti.

Kurti je naveo i da bi predsednik skupštine bio rotirajuća funkcija koju bi obavljali predstavnici DSK i Samoopredeljenja.

 

 

Lider Samoopredeljenja takođe je govorio o zahtevu DSK za podelu Ministrastva kulture omladine i sporta.

- Prema zahtevu DSK, ovo ministarstvo se deli, gde se kultura i mladi prebacuju u Ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, dok se sport prenosi u Ministarstvo zdravlja. Nesrpske manjine dobijaju Ministarstvo regionalnog razvoja ili lokalne samouprave, dok srpska manjina dobija Ministarstvo zajednica - naveo je Kurti.

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači konstitutivnu sednicu parlamenta je zakazao za sutra, kada ističe rok od 30 dana od potvrđivanja izbornih rezultata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading