Brnabićeva o napadima SZS na namensku industriju: Biće nam potrebno mnogo vremena i novca da povratimo ono što smo imali

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2019

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je namenska industrija Srbije napadnuta sa raznih strana i da to čine upravo oni koji su je od 2000. do 2012. godine i uništili.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je u Skupštini na sednici na kojoj ona i ministri odgovaraju na pitanja poslanika, a odgovarajući na pitanje Marjana Rističevića šta će preduzeti i da li će biti kažnjeni uzbunjivač Aleksandar Obradović, kao i predstavnici SzS zbog "izmišljene afere Krušik", koja je nanela štetu namenskoj industriji, kazala da nije slučajno to da se istovremeno napadaju Krušik, a postoji i afera u Petroletki.

- Generalno, naša namenska industrija je izložena napadima sa raznih strana, a bila je potpuno uništena od strane tih koji je danas napadaju - kazala je Brnabić.

Ističući da je namenska industrija za vreme Jugoslavije bila jedna od najboljih u svetu, Brnabić je kazala da su uspeli da je u potpunosti devastiraju.

 

 

Dodaje da je ulaganje u tu industriju polako krenulo u trenutku kada je Aleksandar Vučić bio ministar odbrane, te da su korak po korak uspeli da je podignu i to, kako kaže, ogromnim zalaganjima i trudom jer nije bilo lako da partnerima u inostranstvu pokažu da Srbija opet ima namensku industriju u skladu sa najvišim međunarodniom standardima.


- Danas je naša namenska industrija pretrpela jako veliku štetu i biće potrebno mnogo vremena, energije i novca da povratimo to što smo imali - navela je premijerka.

Navodeći da se svuda u svetu velika pažnja posvećuje upravo namenskoj industriji, Brnabić je kazala da Srbija nikada u poslednjih nekoliko godina od kada je podignuta namenska industrija nije bila ugrožena u smislu da je bilo ko rekao da Srbija ne posluje u skladu sa međunarodnim standardima i normama.

- Trudili smo se i gradili poverenje svih međunarodnih faktora. Napad, odakle god da je bio orkestriran, došao je iznutra. Nas niko iz sveta nije napao da smo izvozili tamo gde nismo smeli, već SzS koji je napao svoju namensku industriju - kazala je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Nk4

26.12.2019 17:50

Ovakvom politikom Aleksandra Vucica Srbija je na odlicnom putu

Dragan

26.12.2019 19:13

Opozicija je samo krala i otimala od naroda.

Miki

26.12.2019 19:15

Drzavni zvanicnici vode politiku koja Srbiji garantuje mir i blagostanje.

Savo

26.12.2019 20:12

Svojim lazima opozicija je nanela veliku stetu namenskoj industriji ali verujem da ce se ta naneta streta brzo apsorgovati.